Olsson från start när damkronorna segrade

Damkronorna besegrade Schweiz efter ett strålande spel i powerplay. Med från start fanns Frölundakaptenen Hanna Olsson som dock blev poänglös.

ANNONS
|

Frölunda HC:s damer har pausat seriespelet i NDHL på grund av landslagsuppehåll – vilket för lagkaptenen Hanna Olsson har inneburit en femnationsturnering i Finland med de svenska damkronorna.

På lördagen avslutades turneringen när Schweiz stod för motståndet i vad som skulle visa sig bli en komfortabel seger för svenskorna.

Modospelaren Wilma Sundin gav Sverige ledningen efter sex minuters spel. Därefter stod laget för hela fyra mål i powerplay.

Felizia Wikner-Zienkiewicz utökade ledningen till både 2–0 och 3–0 innan Lina Ljungblom och Maja Nylén-Persson fastställde slutresultatet till 5–0.

Hanna Olsson fanns med från start i den förstakedja som äntrade isen men blev dock poänglös.

ANNONS

Totalt blev det ett mål och tre assist för Olsson i turneringen. Sverige slutade på en tredjeplats i tabellen som innehöll fem nationer.

Segrade gjorde värdnationen Finland.

LÄS MER:Så blev Hanna Olsson landets bäst betalda hockeyspelare

LÄS MER:GP storsatsar: Sänder alla Frölundas hemmamatcher

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS