GP storsatsar: Sänder alla Frölundas hemmamatcher

Frölunda har för första gången ett lag på damsidan. Det uppmärksammar GP – genom att sända alla lagets hemmamatcher under debutsäsongen.
– Tittar vi på damhockeyn i Göteborg så kommer det att ske ett skifte, säger GP:s hockeykrönikör Johan Rylander.

ANNONS
|

Frölunda är en av Sveriges mest framgångsrika hockeyklubbar. Nu växer föreningen så det knakar – inför denna säsong har man för första gången ett lag även på damsidan.

Det är inte en liten satsning Frölunda gör. Michelle Karvinen, med tre SM-guld, sex VM-medaljer och tre OS-brons på meritlistan, spelar framöver i klubbens färger.

– Jag vill att det ska finnas en framtid för småtjejerna. Om du drömmer om att bli professionell hockeyspelare ska det också vara möjligt, sa hon till GP i samband med presentationen.

Hanna Olsson, 23-årig svensk landslagsstjärna från Hälsö, har också vänt hem för att hjälpa Frölunda nå tronen inom svensk hockey.

ANNONS

Organisatoriskt kommer det vara Erika Holst och Kim Martin Hasson, två av Sveriges bästa hockeyspelare genom alla tider, som drar i trådarna. Holst som huvudcoach och Martin Hansson som sportchef.

Intresset är skyhögt för laget, som redan besegrat SDHL-klubbar under sina inledande träningsmatcher. När laget kliver in i seriespelet i NDHL vill du inte missa det – det gör du inte heller som GP-prenumerant.

Premiären blir någonting extra

För GP gör en storsatsning i bevakningen av det nystartade laget – vi sänder samtliga hemmamatcher under debutsäsongen.

Satsningen inleds redan den 9 oktober, när Frölunda tar emot det tippade topplaget Malmö Redhawks i Frölundaborg.

Den stora premiären kommer att bli något alldeles extra – med studio i Frölundaborg och med ett fullspäckat sändningsschema med gäster.

En av dem som kommer att synas i samband med sändningen är GP:s hockeykrönikör Johan Rylander.

– Tittar vi på damhockeyn i Göteborg så kommer det att ske ett skifte – redan till våren. Ett Göteborg HC som varken har spelarmaterial eller organisation för den högsta serien kommer att byta plats med en av landets mest välskötta hockeyföreningar, säger han.

Laget är minst sagt lokalt förankrat.

– Frölunda HC har dessutom tänkt smart – och bygger med egna talanger underifrån. Tittar vi på årets trupp är 15 av spelarna från regionen och i mina ögon är det helt rätt väg att gå för att utveckla svensk hockey. Jag tror dessutom att det finns en stor möjlighet att Frölunda HC kommer att bli landets mest publiklockande lag redan från säsong ett – trots att serien inte ens är den högsta i Sverige, säger Johan Rylander.

ANNONS

LÄS MER:Hanna Olsson är hemma i Göteborg – för att vinna med Frölunda

LÄS MER:Därför valde Michelle Karvinen att flytta till Frölunda HC

LÄS MER:Frölundas succé i första matchen – nollade SDHL-laget

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS