Luleås Jenni Hiirikoski fick skridsko på halsen – berättar om skräckskadan

Luleås Jenni Hiirikoski fick föras till sjukhus med ambulans efter att ha fått en skridsko på halsen under SM-finalen mot Brynäs. Nu har hon opererats.
”Jag vill tacka alla som hjälpte mig”, skriver hon på Instagram.

ANNONS
|

I slutet på den tredje perioden var olyckan framme. Hiirikoski föll till isen när hon försökte täcka ett skott – och fick då en skridsko på halsen.

Enligt sändande SVT:s studio blev det knäpptyst i hallen – det var som att alla höll andan.

– Det är en oerhört dämpad stämning i arenan. Spelare har tårar i ögonen. Det är en obehaglig händelse, sa programledaren Dusan Umičević.

Matchen fick avbrytas tillfälligt medan Hiirikoski fick medicinsk tillsyn och sedan fördes till sjukhus med ambulans. Sent på söndagskvällen kom hon med en lugnande uppdatering på sin Instagram.

”I dag upplevde jag en väldigt läskig situation ute på isen. Men efter operation på sjukhuset mår jag bra och jag har redan kunnat åka hem. Jag vill tacka alla som var med och hjälpte mig, både på isen och på sjukhuset. Jag är oerhört tacksam för allt ni gjort för mig. Jag vill också tacka alla som har tänkt på mig och för alla fina kommentarer på sociala medier – för att ni visat mig stöd i en situation som måste ha varit väldigt skrämmande för er också”, skriver hon till en bild från sjukhuset där hon ger en tumme upp.

ANNONS

Fanns ingen ambulans på plats

Det hade kunnat sluta mycket värre – för det fanns ingen ambulans på plats i arenan när Hiirikoski råkade ut för skridskon.

– Det är åt skandalhållet, säger SVT:s expert Maria Rooth och fortsätter:

– Det är bestörtande. I SHL-matcher finns det alltid det, SDHL har inte det. Det kunde gått riktigt illa.

När matchen återupptogs kunde Luleå vinna med 5–3. Laget är nu en seger ifrån att säkra SM-guldet.

LÄS MER:SM-finalen avbröts – otäck skada på Luleåstjärnan

ANNONS