SM-finalen avbröts – otäck skada på Luleåstjärnan

Otäcka scener utspelade sig i SM-finalen mellan Luleå och Brynäs.
Finska stjärnan Jenni Hiirikoski fick en skridsko mot halsen och fick föras till sjukhus med ambulans.
– Spelare har tårar i ögonen, säger SVT:s Dusan Umičević i sändningen.

ANNONS
|

Minst sagt otäcka scener utspelade sig i början av den tredje perioden av SDHL-finalen mellan Brynäs och Luleå.

Luleås finska stjärna Jenni Hiirikoski hade fallit till isen när hon skulle stoppa ett Brynäs-läge och fick då motståndarens skridsko mot halsen. Spelarna uppfattade mer eller mindre direkt vad det var som hände och signalerade mot bänken.

– Oj, oj, oj. Nej, nej, nej, jag tror hon får upp en skridsko, säger SVT:s expert Maria Rooth oroat.

Arenan blev direkt knäpptyst och efter en stund kunde Hiirikoski föras av isen på bår. SVT rapporterade sen att ambulans var på plats på arenan.

ANNONS

– Det är en oerhört dämpad stämning i arenan. Spelare har tårar i ögonen. Det är en obehaglig händelse, säger SVT:s Dusan Umičević.

Lugnande besked

Matchen avbröts, men skulle återupptas. Det berättade Dusan Umičević i sändningen, samtidigt som han sa att man fått lugnande besked kring Hiirikoski.

– Vi kan meddela att läget är under kontroll, det är ett ytligt sår och matchen kommer att spelas klart. För det vill alla inblandade, matchen kommer att återupptas om en stund.

Matchen återupptogs – Luleå vann

När väl matchen spelades igen kunde Luleå hålla undan och vinna med 5–3. Norrbottningarna är nu en seger från att säkra ännu ett SM-guld.

Luleå-tränaren Jens Själin var tagen när han pratade om den otäcka skadan:

– Det var under kontroll. Mina spelare ville spela för henne. De känner väl till hur gärna hon vill vinna och de ville ge henne segern, trots allt jobbigt, säger Själin i SVT.

Efter matchen gick Luleå upp med en uppdatering på Twitter.

”Jenni har opererats och allt verkar ha gått bra. Hon kommer vara under övervakning några timmar och planen är därefter att hon ska kunna åka hem från sjukhuset senare ikväll.”

ANNONS