Kirill Kaprizov nekad inträde i USA – två gånger

Härvan kring den ryske stjärnan Kirill Kaprizov rullar vidare. Enligt The Athletic har han försökt ta sig in i USA två gånger på kort tid. Både gångerna har han nekats.

ANNONS
|

25-åringen rapporterades i veckan vara efterlyst i sitt hemland. Detta då kan anklagas för att ha köpt sig ett falskt id-kort för att slippa sin militära tjänstgöring.

Att så skulle vara fallet har familjen sedan dess förnekat – de menar att han haft dispens eftersom han studerat.

Länge visste ingen var han höll hus, men hans NHL-lag Minnesota Wild har i ett uttalande bekräftat att han för tillfället är i Ryssland.

Nu har nya uppgifter framkommit i fallet. Enligt The Athletic har Kaprizov försökt att lämna Ryssland och ta sig in i USA två gånger på den senaste tiden.

ANNONS

Utsedd till årets rookie

Den ena gången ska han ha försökt ta sig över det Karibiska havet via båt, men gick bet och fick vända om.

– Det är läskigt. Det är skrämmande för oss alla och vi hoppas att det hela ordnar sig på rätt sätt, säger Minnesotas tränare Dean Evason till The Athletic.

Kaprizov belönades med Calder Trophy som årets rookie i NHL 2021. Förra säsongen gick inte mycket sämre, då han tog plats i All Star-matchen.

Han är inte ensam om att ha hamnat i kläm i Ryssland till följd av reglerna kring militärtjänstgöring. Tidigare har den ryske OS-målvakten Ivan Fedotov gripits då han anklagats för att ha försökt undvika denna.

LÄS MER:Kirill Kaprizov efterlyst i Ryssland

LÄS MER:Ryske stjärnan skickad till "avlägsen militärbas"

LÄS MER:Ivan Fedotovs bortförande: ”Fått någon form av injektion”

ANNONS