Johan Mattsson skriver på för St. Petersburg i KHL

Den svenske målvakten Johan Mattsson, med fyra säsonger i Frölunda bakom sig, har skrivit på med SKA St. Petersburg, det rapporterar Expressen.

ANNONS
|

Med Frölunda vann nu 31-årige Johan Mattsson både SHL och Champions Hockey Leuge, innan han lämnade för KHL-klubben Dinamo Riga 2021. Gångna säsongen representerade han KHL-klubben Avtomobilist Jekaterinburg, där han spelade 30 matcher.

Nu är han klar för en fortsättning i Ryssland. Ny klubbadress blir SKA St. Petersburg där han skrivit på ett ettårskontrakt.

Inga KHL-spelare i landslaget

I fjol meddelade Svenska ishockeyförbundet att spelare som spelar i den ryska ligan KHL inte kommer att få spela i landslaget.

– Beslutet skickar ett viktigt budskap till hockey-Sverige och hockeyvärlden, för det handlar om våra grundläggande värderingar, sa Anders Larsson, ordförande för Svenska Ishockeyförbundet, om beslutet.

ANNONS

Mattsson är en av sex svenskar som spelar i KHL trots Rysslands invaionskrig i Ukraina.

Fredrik Claesson, Jakob Lilja, Johan Mattsson, Adam Reideborn, Viktor Svedberg och Robin Press är övriga svenskar som har blivit kvar i den ryska ligan trots massiv kritik.

LÄS MER:Frölundas besked: KHL-spelare är inte välkomna

LÄS MER:Ryska uppgifter: Pontus Åberg nära Barys Nur-Sultan i KHL

LÄS MER:Press beslut: Stannar i Ryssland

ANNONS