Ryska uppgifter: Pontus Åberg nära Barys Nur-Sultan i KHL

Han har tidigare spelat i ryska Traktor Chelyabinsk.
Nu kommer uppgifter om att Pontus Åberg är nära en återkomst till KHL.

ANNONS
|

Åberg, från Stockholm, har spelat i flera svenska klubbar. Däribland Djurgården, Färjestad och Timrå. Utöver det har han gjort flera år i NHL med klubbar som Nashville Predators, Edmonton Oilers och Toronto Maple Leafs.

Åberg spelade senast i schweiziska SC Rapperswil-Jona Lakers men står för tillfället utan klubb. Nu kommer ryska uppgifter om att han ska vara nära att hitta en ny adress.

Sport-Express uppger att en övergång till kazakiska Barys Nur-Sultan i ryska KHL ska vara på tapeten. Det skulle i så fall innebära en återkomst till ligan – tidigare har han spelat i Traktor Chelyabinsk (2020–2021).

ANNONS

Får inte spela med Tre Kronor

Skulle övergången gå i lås blir han då den tredje svensken med kontrakt i den ryska ligan. Sedan tidigare står det klart att såväl Fredrik Claesson som Robin Press spelar där nästkommande säsong – dessutom uppges den förre Frölundamålvakten Johan Mattsson göra dem sällskap.

Svenskar som valt att spela i den ryska ligan sedan landet inledde sitt invasionskrig i Ukraina har fått utstå kritik, de tillåts inte heller representera Tre Kronor.

Sedan säsongen avslutades har både Adam Reideborn och Jakob Lilja valt att lämna ligan.

– Det är klart att huvudet inte har varit på topp när jag varit där. Det kändes som tankarna inte alltid bara var på hockeyn och det har varit svårt att fokusera, sa Jakob Lilja nyligen i en intervju med Expressen.

LÄS MER:Jonas Jerebkos attack: ”Jag är svartlistad”

LÄS MER:Jakob Lilja lämnar KHL

LÄS MER:Press beslut: Stannar i Ryssland

ANNONS