Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Frölundas match mot Oskarshamn skjuts upp

Frölundas match på tisdagskvällen skjuts upp på grund av coronasmitta i motståndarlaget Oskarshamn.
– Som med tidigare beslut är det den medicinska bedömningen som ligger till grund för om matcher ska spelas eller flyttas fram, säger Johan Hemlin, sportchef i SHL till SHL:s hemsida.

Frölunda hade det tufft förra veckan med förluster mot bottenlagen Linköping och Malmö och en 0–4-förlust mot topplaget Rögle.

– Jag har ingen spelare som är på personbästa just nu – och jag är självkritisk, sa Roger Rönnberg till GP på måndagen.

LÄS MER: Så ska Frölunda få fart på underpresterande stjärnor

På tisdagskvällen skulle det bli chans till uppryckning när Oskarshamn skulle besöka Scandinavium. Men så blir det inte.

Oskarshamn är drabbat av corona och nu meddelar SHL att tisdagens match mot Frölunda inte kommer genomföras som planerat.

– Som med tidigare beslut är det den medicinska bedömningen som ligger till grund för om matcher ska spelas eller flyttas fram. Utöver till exempel antal bekräftat smittade och hur länge dessa individer varit isolerade är det en rad faktorer som tas i åtanke och i den här situationen tar vi beslutet att flytta fram matchen, säger Johan Hemlin, sportchef i SHL till SHL:s hemsida.

Enligt Sportbladet var Oskarshamn redan på plats i Göteborg när beslutet att skjuta upp matchen togs och laget fick vända tillbaka till östkusten.

Något nytt speldatum är inte bestämt utan kommer meddelas senare.

LÄS MER: Frölunda kallar hem Theodor Niederbach

Smitta i flera lag

Förutom i Oskarshamn finns det bekräftade coronafall i både Malmö och Växjö och tisdagens match mellan Växjö och Brynäs är sedan tidigare framskjuten. De senaste coronafallen i SHL misstänks komma från landslagsturneringen Beijer Hockey Games i Malmö.

Ishockeyförbundet bekräftade på måndagen för Sportbladet att bubblan sprack.

– Vi kan konstatera att vi fick in smittan i bubblan och att det är extremt olyckligt, säger Olof Östblom, tävlingschef, till tidningen.

Radiosporten rapporterade under måndagen att SHL-slutspelet, som redan flyttats fram en gång, kan komma att flyttas framåt ytterligare i och med smitta i flera lag.

– Vi har fortfarande möjlighet att skjuta slutspelet ytterligare, säger Johan Hemlin till Radiosporten.

Nästa match för Frölunda blir nu på torsdag med bortamöte mot Luleå.

LÄS MER: Ekbom klev av efter otäck krock – Raymond opereras

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.