Ekbom klev av efter otäck krock – Raymond opereras

Frölunda förlorar inte bara matcher för tillfället. Laget förlorar även spelare. Först krockade Viktor Ekbom otäckt på träning – och hjärnskakning befaras. Nu måste Lucas Raymond opereras – och blir borta minst fyra veckor.

ANNONS
|

Frölunda har sju förluster på de nio senaste matcherna – och efter en slewfoot mot Rögle har Johan Sundström stängts av två matcher.

Det fick Roger Rönnberg att ringa till Modo Hockey – och kalla hem utlånade forwarden Theodor Niederbach för spel mot Oskarshamn och Luleå på tisdag och torsdag.

Men en olycka kommer sällan ensam.

På måndagens träning krockade backen Viktor Ekbom med backkollegan Jens Olsson – och den förstnämnde blev liggande raklång på rygg.

– Han åkte på en jätteolycklig smäll – och de kan ta illa. Spelarna hinner inte spjärna emot när det väl händer. Det såg inget roligt ut, säger Frölundas coach Roger Rönnberg.

ANNONS

31-åringen fick ledas av träningen av Nicklas Lasu och massören Martin Söderblom – och Ekbom såg helt borta ut i skallen.

Hjärnskakning?

– Jag har hört sämre gissningar, säger Roger Rönnberg.

Viktor Ekbom har tidigare missat delar av säsongen efter att ha brutit käken på två ställen under en försäsongsmatch.

Raymond borta minst fyra veckor

Men även Lucas Raymond, 18, är borta från spel ett tag framöver.

Supertalangen tvingas till en operation i armbågen – för att rensa bort lösa benbitar och skräp som bildats.

– Han kommer att göra ett mindre ingrepp i sin armbåge, där han har en gammal skada. Det har släppt lite benbitar om vi ska vara specifika. I den bästa av världar är det fyra veckors frånvaro, säger Roger Rönnberg.

Lucas Raymond själv i alla fall hoppfull att säsongen inte ska vara över.

– Om allt går bra så är förhoppningen att jag kommer tillbaka den här säsongen, men det återstår att se.

Det är inte all padel som ställt till det då?

– Hahaha, nej då!

LÄS MER:Ska Frölunda kasta bort ännu en säsong – eller finns det guldchans?

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS