Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Blåvitt på plats när Frölunda tränade

Det bjöds på oväntat besök under Frölundas träning. Under onsdagen var IFK Göteborg på plats och följde det regerande mästarlaget – dock utan småskadade Joel Lundqvist och Ryan Lasch.
– De är ganska mycket bättre än oss, säger Sebastian Eriksson imponerat.

Under tisdagskvällen vann Frölunda rivalmötet med Färjestad med hela 8–2 och tog sig vidare till kvartsfinal i Champions Hockey League. Efter den insatsen var det uppsluppen stämning på träningen dagen efter.

En träning då skadade Karl Stollery fortsatt saknades. Något som även Joel Lundqvist och Ryan Lasch gjorde, då duon behandlas för ett par skavanker.

Lasch och Lundqvist var dock med ute på isen mot Färjestad.

– Det var kul att ha dem här och se när de var ute på isen. Det är en rolig tradition som vi har och kul att vi kan utbyta lite tankar, säger Joel Lundqvist.

Onsdagens träning var dessutom välbesökt på läktarplats. I Frölundaborg slog sig helt plötsligt IFK Göteborgs A-lag sig ner för att följa träningen.

LÄS MER: Största nyckelfaktorn för Frölunda – lagets karaktär

Tidigare under onsdagsförmiddagen hade det nämligen varit dags för den årliga internmatchen i ishockey för Robin Söder och de andra i Blåvitt.

– Det var roligt det här! Roligt som alltid, vi är här varje år och jag har väl varit med och spelat i sex-sju gånger här nu, säger Sebastian Eriksson.

Hur var du ute på isen?

– Jag spelade ändå bandy som barn, så jag kan åka lite skridskor. Jag lirade i sex år i Vänersborg och är okej på skridskorna – men har en klubbteknik som en treåring.

LÄS MER: Rönnbergs känslostorm efter segern: "Omtumlad och imponerad"

Alla spelare hade inte samma skridskoteknik – och grekiske Giannis Anestis höll sig konstant vid mittcirkeln.

Efter att isträningen var avklarad var det dags för IFK-spelarna att sätta sig på läktaren och följa Frölundas träning nere på isen.

Samtidigt passade sportcheferna i de respektive klubbarna, Pontus Farnerud i IFK Göteborg och Björn Liljander i Frölunda på att utbyta lite erfarenheter. Något som även klubbarnas respektive ordförande, Mats Engström och Mats Grauers, gjorde.

– Vi ska äta lunch ihop efter träningen sen. Det här är faktiskt första hockeyträningen jag kollar på i mitt liv. De är ganska mycket bättre än oss ... jag har följt Frölunda i några år nu och bor nära Scandinavium så nu kan jag se bra hockey ofta, säger Sebastian Eriksson och fortsätter:

– Jag ser nästan 20 matcher om året hemma på plats. Men nu med en liten pojk därhemma så har det blivit lite färre matcher.

Du får ta med dig pojken?

– Han ska få gå med snart! Till slutspelet får han följa med. Han är ju bara åtta månader nu – men till slutspelet åker hörselkåporna på.

Eriksson har även gått i skolan tillsammans med Nicklas Lasu, Sebastian Stålberg och Simon Hjalmarsson.

– Jag såg dock aldrig Hjalmarsson i skolan, haha. Han kunde ju försova till efter träningen – på eftermiddagen, skrattar Eriksson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.