Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Rönnbergs känslostorm efter segern: "Oerhört imponerad"

Han är inte känd för att bjuda på extrema känslor efter en seger eller en förlust. Men efter 8–2 mot Färjestad hade Roger Rönnberg svårt att hålla tillbaka sina känslor.
– Jag är både omtumlad och imponerad, säger han.

LÄS MER: Frölunda vände mot Färjestad – efter galen målfest

Han visste vad som gällde inför returmötet mot Färjestad. Hans lag var tvunget att göra säsongens bästa insats för att hämta ikapp underläget och ta sig vidare. Från hans tränarbänk skulle han få se sina spelare flyga fram över isen.

Det skulle sluta med 8–2 för Frölunda.

Och avancemanget var ett faktum.

Efter matchen var Roger Rönnberg betydligt mer känslosam än han brukar vara.

– Det är inte ofta jag blir känslomässig på bänken ... men det var omtumlande att se vilken fantastisk prestation som vi gör. Killarna överraskar mig ännu en gång och är bäst när det verkligen gäller som mest. Jag är både omtumlad och imponerad, säger han.

LÄS MER: Rosseli Olsen och Erixon i bråk under ödesmatchen

Vad kan den här segern betyda för er?

– Det får vi se. Jag vet dock att det byggs en tro på lagets kapacitet att vinna och det är många spelare som bygger en tro på sig själva att vara som bäst när det gäller som mest. Det är många som bygger en tro på sig själva som vinnare.

Hur förklarar du att ni plockar fram den här insatsen nu?

– Det är det här hockey handlar om! Vi kan förlora någon seriematch när det inte ser ut som vi vill ... men när det vankas slutspelsmatch och det verkligen är vinna eller försvinna då vet jag att laget kommer att överträffa sig själva. Det är inte första gången det här händer och jag är oerhört imponerad, säger han och fortsätter:

LÄS MER: När Frölunda vill är laget bäst – i Europa

– Det är verkligen helt fantastiskt!

Att Frölunda satsar stenhårt på att vinna Champions Hockey League är det ingen tvekan om. Tre gånger tidigare har det slutat med seger – vid två av gångerna har det dessutom slutat med ett SM-guld runt halsen.

Att de här slutspelsmatcherna betyder en hel del för Roger Rönnbergs gäng är tydligt.

– Vi lär oss oerhört mycket av det här. Det byggs en enorm tro på lagets kapacitet som vi har nytta av långt senare i vår, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.