Andra raka förlusten för Frölunda

Ledning efter första perioden – men sen tappade Frölinda allt mot Malmö och förlorade. Nederlaget var andra raka för Roger Rönnbergs manskap.

|

Roger Rönnberg var missnöjd med attityden och inställningen i Frölundas förlustmatch mot Rögle. Det behövde han inte vara till en början när Malmö gästade Scandinavium på lördagseftermiddagen.

Hemmalaget öppnade i ett rasande tempo och satte Oscar Alsenfelt i gästernas målbur på prov både en, två och tre gånger direkt – men Malmö-keepern var med på noterna.

Men trots den pigga starten från Frölunda var det bakom Johan Gustafsson det blev nätrassel först. Skott från offensiv blå, mycket trafik framför ”JG” och 0-1 på tavlan.

Frölunda lät sig dock inte nedslås och drygt två minuter senare var det utjämnat. I spel fem mot fyra lirkade Simon Hjalmarsson fram pucken till Victor Olofsson, som fintade elegant innan frispelade Ryan Lasch. Amerikanen var säkerhet själv och prickade säkert in 1-1.

"En riktigt bra period av oss"

Med kvarten spelad blev det hemmajubel igen. Och än en gång var det nyförvärvet Joel Mustonen som visade prov på målfarlighet och vass avslutningsförmåga. Finländaren snappade upp en puck i offensiv zon, tog ett par kvicka skär och avslutade i ena hörnet bakom Alsenfelt. Finländarens fjärde fullträff sedan debuten mot Örebro för drygt två veckor sedan.

– En riktigt bra period av oss. Vi kom ut riktigt bra. De fick ett mål men jag tycker att vi utöver det kontrollerar perioden, var Ryan Laschs kommentar om matchens första 20 minuter när han intervjuades av C More.

Och lite extra nöjd var 30-åringen över att laget hittade rätt i powerplay.

– Vi har jobbat på det och testat lite annorlunda grejer de senaste 7-8 matcherna. Och det har fungerat bra för oss.

Men om Frölunda gjorde en stark förstaperiod var det inget som stämde överens med lagets prestation i mittakten. Malmö kom ut starkt, dominerade stort, vann skotten med 12-2 och fick dessutom dubbel utdelning i målprotokollet.

Mats Rosseli Olsen drog på sig en utvisning – Malmö tackade för chansen och Nils Andersson flippade in 2-2 bakom en skymd Johan Gustafsson.

"Är jävligt irriterad"

Efter målet fortsatte Malmö att trumma på och det var inte ologiskt när 2-3, med bara knappt tre sekunder kvar av perioden, till slut också kom. Frölunda agerade passivt, Malmö spelade sig fram med mindre än tre sekunder kvar till pausvila skickade Matias Lassen upp 2-3.

– Jag är jävligt irriterad. Vi gör en bra förstaperiod, sedan släpper vi på det totalt och slutar spela försvarsspel, säger Roger Rönnberg till C More efter den andra perioden.

Han fortsätter:

– Jag vet inte varför, men det jag kan se är att vi förlorar oerhört mycket närkamper.

Och Rönnberg fick ingen anledning att bli på bättre humör efter pausen. Period 3 hann knappt starta innan Frölunda släppte till 2-4. Passivt agerande i defensiven öppnade för att Fredrik Händemark kunde ta sig fram och skicka in skåningarnas fjärde mål.

Malmö var sedan nära 2-5, men helt ensam med målvakten missade Marcus Sylvegård. I stället skulle Frölunda gräva fram en strimma av hopp. Efter full kalabalik framför Oscar Alsenfelt kunde Rasmus Dahlin lyfta in 3-4.

Trots massiv press från hemmalaget i slutminuterna kom laget dock inte närmare än så. Därmed inkasserade göteborgarna andra raka förlusten mot skånskt motstånd.