Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/3

Kaptenens dom: "Har inte det mentala fokuset"

Strålande förstaperiod – sedan tappade Frölunda det mesta och Malmö kunde vinna. Efteråt var det självkritiska spelare i förlorarlägret. – I många matcher har vi inte haft det mentala fokuset, tyvärr, säger Joel Lundqvist.

Frölunda fortsätter att svänga i prestationerna. Efter fyra raka segrar har det på de två senaste matcherna blivit två förluster, mot Rögle på bortaplan senast och mot Malmö i Scandinavium på lördagskvällen. 

Och det är inte bara från match till match som insatserna skiljer sig. Mot Malmö bjöd Frölunda på en strålande förstaperiod för att under den andra perioden klappa ihop fullständigt och låta gästerna ta över matchen. 

LÄS MER: Betyg: "Fortsätter att stå upp när andra viker ner sig" 

– I första skapar vi mycket offensivt, även om de också är giftiga i sitt anfallsspel så kommer vi ut väldigt starkt. Det gör vi inte i andra. Vi är utspridda och släpper på oss mycket. Det var en väldig skillnad i spelet, tyvärr, säger Joel Lundqvist. 

Hur det kan bli så stora scenförändringar i en och samma match har kaptenen inget givet svar på. Och även om han tycker att Malmö stod för en stark insats var Lundqvist märkbart besviken på lagets egen insats. 

– De höjer sig och vi går ner oss lite. De skapar mer. Vi blir veka i vissa situationer. Varför? Det är ju vad vi pratar om hela tiden. Det är svårt. 

– En match går ofta i vågor, men det blir för stor skillnad. 

"Har tagit längre tid i år..."

En av förklaringarna bakom raset – som till slut innebar att Malmö kunde säkra tre poäng, tycker Lundqvist är att försvarsspelet inte kom till sin rätt. 

– Vi låg för långt ifrån varandra många gånger. När vi väl får stopp måste vår tvåa ligga närmare. 

LÄS MER: Andra raka förlusten för Frölunda

Det mentala spelet är en annan beståndsdel där 35-åringen tycker att det finns mycket att förbättra.

– Det är inget nytt vi ska komma på utan det handlar om att vara där hela tiden och ha det mentala fokuset, och det är det vi inte har haft i många matcher, tyvärr. 

Han efterfrågar också mer eftertänksamhet i lagets uppträdande på isen. 

– Det räcker att du lägger dig lite på fel sida och tror saker och ting. Redan där har man satt sig på fel sida. Det kanske går några gånger, men när du väl tappar pucken så blir det lägen. Det är sånt vi måste jobba bort och det har tagit lite längre tid i år än tidigare år, helt klart...

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.