Högt tryck på Göteborgsvarvet – lockar fler tjejer

Årets Göteborgsvarvet har fått en pangstart när det kommer till anmälningar. Anledningen är att fler tjejer vill springa loppet.
– Vi har redan passerat förra årets siffror med råge och då är det två och en halv månad kvar, säger Eva-Lena Frick, förbundschef Göteborgs Friidrottsförbund.

ANNONS
|

I maj är tredje året som startskottet går för Göteborgsvarvet sedan pandemiuppehållet och till skillnad från de senaste två årens sega start har anmälningarna forsat in.

I nuläget har de fått in mellan 42 000 till 43 000 anmälningar.

– Vi har redan passerat förra årets siffror med råge och då är det två och en halv månad kvar, säger Eva-Lena Frick, förbundschef Göteborgs Friidrottsförbund och fortsätter:

– Vi kan se att det blir betydligt fler tjejer som anmäler sig nu. Dels ökande kvinnligt deltagande men också i yngre åldrar, vilket är jättekul. Det visar väl på att det vi erbjuder är någonting som man vill pröva, man vill utmana sig själv och uppleva folkfesten.

ANNONS

Säkerhet inför loppet

Förberedelserna inför Göteborgsvarvet sker bland annat i samråd med arrangörer av andra motionslopp. Något som har diskuterats är klimataktivisters aktioner under olika evenemang, som förra veckan när flera personer tog sig in på spåret under Vasaloppet.

– Vi jobbar väldigt brett med vår säkerhet, både med en intern organisation och även externt med myndigheter och instanser inom det här området. Så vi har en tät och väldigt god dialog i de här frågorna och förbereder oss på ett så bra sätt som vi bara kan.

Likt tidigare år har Göteborgsvarvet ett tak för hur många som kan anmäla sig. Inför loppet 2024 har de valt att stanna vid 50 000 deltagare.

– Vi vill leverera en så härlig folkfest och fantastisk upplevelse som det bara går för våra deltagare. Det får inte vara hur många som helst, nu är vi uppe i de siffrorna som vi hade då vi var som alla flest, säger Eva-Lena Frick.

LÄS MER:Här är sportåret 2024 (januari-juni)

LÄS MER:GP sänder Göteborgsvarvet till och med 2025

LÄS MER:Efter tröga starten – allt fler anmäler sig till Göteborgsvarvet

ANNONS