GP sänder Göteborgsvarvet till och med 2025

Tittarsuccén kommer tillbaka. Det står nu klart efter att GP säkrat sändningsrättigheterna till Göteborgsvarvet i tre år framåt.
– Det känns jättekul att som stadens tidning vara med och göra evenemanget till något som alla våra läsare kan ta del av, säger GP:s redaktionschef Johan Sköld.

ANNONS
|

Efter tre år var Göteborgsvarvets halvmara tillbaka på riktigt och förgyllde stadens gator den 21 maj. På Göteborgs-Posten kunde du följa både folkfesten och elittävlingen med hjälp av bland annat ett reporterteam som var större än någonsin tidigare.

Och nästa år är inte planen att växla ner – utan snarare upp.

För nu står det klart att GP kommer att sända Göteborgsvarvets halvmara även 2023. Men inte bara då utan även 2024. Och 2025.

GP:s redaktionschef Johan Sköld är glad över att tidningen kunnat knyta till sig rättigheterna och siktar på att ge tittarna och läsarna en ännu bättre helhetsbevakning av Varvet.

ANNONS

– Det är jättekul att vi säkrat sändningarna för Varvet för flera år fram i tiden. Det ger oss en möjlighet att jobba mer planerat och det är något som kommer gynna våra tittare och läsare, säger Sköld och fortsätter:

– Vi har tidigare år haft ett fantastiskt engagemang när vi sänt och nu får vi chansen att utveckla våra sändningar till att bli ännu bättre.

Göteborgsvarvet kommer att sändas på GP i tre år framåt.
Göteborgsvarvet kommer att sändas på GP i tre år framåt. Bild: CARL SANDIN

Erik Bergkvist är evenemangschef för Göteborgsvarvet och är även han glad över att rättigheterna för Varvets halvmara hamnat hos GP.

– Att samarbeta med Göteborgs största tidning Göteborgs-Posten och en av Sveriges största mediekoncerner i Stampen är ett strategiskt mycket viktigt vägval för oss. Vi kommer tillsammans med Göteborgs-Posten utveckla den redan mycket uppskattade tv-produktionen ytterligare. Redan till 2023 satsar vi på ännu mer fokus på levande nedslag längs med banan, säger Bergkvist och fortsätter.

– I Göteborgs-Posten får vi också en partner, som precis som vi drivs, av utveckling och digitalisering av hela kommunikationen till såväl löpare som publik. Göteborgs-Posten och Göteborgsvarvet är två av stadens mest kända varumärken som självklart skall samarbeta för Göteborg och dess invånare.

Lördagen den 13 maj är det start i Göteborgsvarvets halvmara.

ANNONS