Heid tog säsongens första seger

Efter åtta raka förluster krigade SHE-jumbon BK Heid till sig säsongens första poäng efter 25–26 borta mot Höör under annandagen.
– Det var dags, konstaterade matchhjälten Ebba Lundstedt.

|

Med noll poäng på kontot och tredje huvudtränaren för säsongen har det gått tungt för Frölunda-klubben i SHE. Men under annadagen kom ett efterlängtat trendbrott för BK Heid när man gästade tidigare topplaget H65 Höör.

Heid började starkt med en fyramålsledning fem minuter in i matchen innan hemmalaget kom in i målprotokollet och tog sig in i matchen. Efter kvarten spelad hade Höörs Amelia Lundbäck reducerat till 6–7. Därefter höll Heid en ledning på ett, två mål tills det återstod fem minuter av första halvlek när skåningarna vände på matchen och gick till halvtidsvila med 14–12.

– Vi hänger med hela matchen även om de kommer ikapp så fortsätter vi hela tiden. Något vi saknat de andra jämna matcherna, vi krigar verkligen hela vägen, säger Lundstedt efter matchen.

Lundstedt poängvinnare

I andra halvlek var det istället hemmalaget som höll sig i ledning med ett, två mål innan Heid vände på ställningen till 20–21 med kvarten kvar av matchen och Heid såg ut att gå mot säsongens första poäng. Frågan var om man skulle orka hålla jämna steg med Höör.

En utvisning på Ebba Lundstedt med tio minuter kvar och likaläge 21–21 kunde krossat förhoppningen om poäng för bollklubben. Men istället för ett ryck av Höör slutade utvisningen 1-1.

Nya tränaren Magnus Berndtsson tog time-out med dryga fem minuter kvar och följande anfall resulterade i ett spel där bollen gick ut till Linn Hansson på vänsterkanten som satte Heid åter i ledningen, 23–24.

Rebecka Karlsson med genombrott och mål därefter, följt av två Höör-mål skrev ställningen åter på likaläge, 25–25.

Då hade hemmalaget chansen att avgöra med trettio sekunder kvar, men övertramp och bortdömt mål gav Heid sista ordet.

Då blev Ebba Lundstedt, som inte missat ett avslut under hela matchen, stor matchhjälte när hon satte sitt sjätte mål för kvällen.

25–26 stod det på resultattavlan när 60 minuter var spelade och vilda glädjescener bröt ut hos Heid.