Efter tränarkaoset i Heid: ”Måste sluta tycka synd om oss”

Det har varit speluppehåll i SHE men i BK Heid har det inte varit vare sig vila eller ro då huvudtränare Johan Petersson lämnade tabelljumbon efter endast sju veckor. Nu hoppas klubben hitta stabilitet efter säsongens tredje tränarbyte.
– Vi måste klara av att resa oss ifrån det här och inte tycka så synd om oss, vi har ett jobb att höra helt enkelt, säger klubbens ordförande David Fagerberg.

ANNONS

Det har inte varit en säsong där aktionerna på planen har stämt för handbollsklubben BK Heid som ligger sist i damernas högstaliga. Och kanske speglar resultaten det kaos som blivit med två tränaravhopp inom loppet av en halv säsong.

– Två tränarbyten under kort tid, det klart att det hade man kunnat klarat sig utan, konstaterar ordförande David Fagerberg.

Inför säsongen 2021/22 stod det klart att duon Magnus Lindkvist och Magnus Berndtsson skulle ta över på bänken i Heid efter att Christer ”CK” Karlsson skulle gå in som sportchef.

Lindqvist, som var assisterande under ”CK” säsongen innan, fick huvudansvaret och Berndtsson B-tränarrollen. Strax innan sommaren kom bomben att ”CK” lämnar Heid för att bli tränare i Boden, som då precis åk ur högstaligan.

ANNONS

Det förändrade dock inget på tränarsidan för Frölundaklubben.

September kom, säsongen drog igång och Heid hade det tufft. Tre omgångar in och med noll poäng på kontot tackade även Magnus Lindqvist för sig.

– Vi har haft en tuff start på säsongen och jag känner att den tid och kraft som kommer att behövas är svår att kombinera med mitt nya jobb. Jag tror också att laget skulle kunna må bra av en ny röst och hoppas att klubben kan hitta en bra lösning på tränarfrågan, sa Lindqvist då.

LÄS MER:Magnus Lindqvist lämnar tränaruppdraget i BK Heid

Profilvärvning och andra avhoppet

Assisterade Magnus Berndtsson fick kliva in som huvudansvarig samtidigt som sportchef Magnus Ferdinadsson startade jakten efter ny efterträdare.

Det tog inte mer än en vecka så var ny tränare på plats.

Bengan Boys-profilen Johan Petersson, som tidigare säsong befann sig i Kärra där han ledde klubbens damlag upp i SHE, kom till laget i slutet på oktober.

LÄS MER:Johan Petersson ny tränare för BK Heid

Det varade dock inte länge, det heller.

Sju veckor senare, mitt under VM-uppehållet, stod klubben på samma ruta som när Petersson tillträdde: Noll inspelade poäng och ytterligare ett avhopp från huvudtränaren.

– När det gäller Johan Petersson så blev ju det väldigt hastigt. Han har angett skäl till oss som är av sådan art att vi löste honom från hans åtagande då vi tyckte det var rimligt. Vad de skälen är vill inte jag gå in på. Det stannar mellan honom och mig, säger David Fagerberg.

ANNONS

Tredje gången gillt?

Så var bollen åter i rullning för laget som inte lyckats ta en enda poäng i ligan. Denna gång fanns ett viktigt mål med rekryteringen för sportchef Magnus ”Manne” Ferdinadsson som återigen hade uppgiften att tillsätta en ny tränare.

– Vi landade ganska tidigt i att vi får lösa det internt och så blev det också. Det tyckte vi blev en bra lösning av den situationen, säger ordförande Fagerberg.

Magnus Berndtsson som axlat B-tränarrollen under både Lindqvist och Petersson tar nu huvudansvaret.

– Det skapar den här stabiliteten som vi känner att vi definitivt inte har haft med två tajta tränarbyten, säger David Fagerberg.

Hur ska ni jobba vidare?

– Nästa steg som jag vet att det pratas om är att vi måste orka lägga det här gamla bakom oss. Vi måste orka lägga avhoppet från ”Linkan” bakom oss, och även Johan nu. Vi måste klara av att resa oss ifrån det här och inte tycka så synd om oss.

Måste match vid årsskiftet

Det blir rätt in i elden för Berndtsson som behöver få in poäng när SHE drar igång igen i mellandagarna efter nästan en månads VM-uppehåll.

Vad som kan bli säsongens viktigaste dubbelmöte väntar när Kärra, som ligger näst sist med blotta två poäng, ska matchas mot två gånger om. Men innan dess har Heid två matcher på sig under sin nygamla tränare Magnus Berndtsson.

ANNONS
ANNONS