Här är GP:s storsatsning på Göteborgsvarvet

Folkfest, löparglädje och trafikkaos – den 18 maj är Göteborgsvarvet tillbaka. GP sänder live som vanligt, denna gång med en rutinerad programledarduo i studion.
– Vårt mål är att göra en sändning som fångar folkfesten och är lite oväntad på samma gång, säger GP:s sportchef Joakim Magné.

ANNONS
|

Snart är det dags för Göteborgsvarvets 50 000 löpare att ta sig 21 kilometer längs stadens gator inför åsynen av tusentals åskådare.

Startskottet för den klassiska halvmaran sker klockan 13.00 den 18 maj. GP kommer att följa evenemanget under en tre timmar lång tv-sändning med extra fokus på sakerna runt omkring – som folkfesten.

– Tätstriden har sin tjusning, men det som får mitt hjärta att slå för Varvet är hur stan lever upp under en given lördag i maj. Och det vill jag att vår publik ska få alla möjliga vinklar från, oavsett om någon som undrar varför den sitter still på en omledd spårvagn eller vill om man vill se när ens kompis kravlar sig förbi en livekamera på Lindholmen så får man det på GP.se, säger Joakim Magné.

ANNONS
Kalle Berg och Linnea Rönnqvist kommer att vara programledare under Göteborgsvarvet.
Kalle Berg och Linnea Rönnqvist kommer att vara programledare under Göteborgsvarvet. Bild: Paul Wennerholm

Kalle Berg och Linnea Rönnqvist programleder

Som vanligt kommer sändningen att utgå från Slottsskogsvallen, där Linnea Rönnqvist och Kalle Berg från GP:s hyllade format Nyhetsshowen kommer att finnas på plats för att guida tittarna genom tävlingen, från elitledet till motionärerna och givetvis med ett kändistätt gäst-ställ i studion.

– Det känns superkul att låna in superproffsen från ett redan uppskattat och känt format och sätta dem i ett nytt sammanhang.

Men det slutar inte där.

Förutom intressanta gäster och snack i studiosändningen kommer flera team av GP-reportrar och fotografer att befinna sig ute bland folket på gatorna.

Och det blir även en favorit i repris i form av stadsdelskamerorna, som möjliggör för publiken att följa Göteborgsvarvet från fler vinklar än någonsin. För att inte tala om målkameran, där löparna kan se sig själva – eller någon annan – gå i mål på Slottskogsvallen.

– Det blev enormt uppskattat i fjol, så vi försöker bygga vidare det konceptet med nya vinklar och bättre grafik. Dessutom kommer våra fem utsända team att vara utspridda på flera platser, på jakt efter de historierna som folk annars missar.

LÄS MER:Högt tryck på Göteborgsvarvet – lockar fler tjejer

LÄS MER:Stor renovering av Slottsskogsvallen: ”Rejäl kvalitetshöjning”

LÄS MER:Katarina och Stellios bor i Slottsskogen

ANNONS