Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/4

Stjärnorna hyllar handbollsprofilens kamp: "Står verkligen bakom henne"

Handbollsprofilen Linnea Claeson har blivit känd utanför planen genom sin kamp mot sexuella trakasserier på internet, nu får hon stöd av flera stora idrottsprofiler. – Jag står verkligen bakom henne, säger friidrottaren Nadja Casadei till Expressen.

Skuru IKs handbollsstjärna Linnea Claesons kamp mot sexuella trakasserier har fått en stor genomslagskraft den senaste tiden.

Den 25 år gamla högernian har blivit känd för den breda massan genom ett Instagramkonto där hon visar hur hon trakasseras med penisbilder, hot om våldtäkt och  sexuella inviter.

Läs mer: Handbollsprofilens kamp mot sexuella trakasserier.

Den senaste tiden har hon Claeson deltagit i flera olika nyhets och debatt-program och nu får hon stöttning av flera stora sportprofiler. 

En av dem är fotbollsstjärnan Lotta Schelin.

– Det är väldigt tufft det hon får vara med om. Det är klart att man är utsatt på sociala media och det är lätt att få tag i kontaktuppgifter. Jag tror det är många inte pratar om det, man kanske tar åt sig och känner sig förminskad, säger Schellin till Expressen.

Boxaren Klara Svensson stämmer in i Schelins hyllningskör:

 – Det är bra folk får se sanningen och det är klart jag tänker på mig själv vad jag har mött. Hur påverkad man är av sådant. Jag gick in och kollade meddelande från okända häromdagen. Om jag hade missat något men det var inget grövre. Jag tycker jag varit ganska förskonad från näthat, säger hon.

Även friidrottaren Nadja Casadei har följt Linnea Claesons kamp, hon berättar för Expressen att hon varit förskonad från trakasserier och att hon ställer sig bakom handbollsprofilen.

– Jag har läst, det är helt sjukt. Fruktansvärt. Det enda jag kan säga är att hennes svar är briljanta. Jag står verkligen bakom henne. Jag gillar både tjejer och killar som sätter sig emot sådana här saker, säger friidrottaren Nadja Casadei .

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.