Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Martin Boquist sadlar om

Martin Boquist slutar spela handboll. Nästa säsong blir han tränare i division 1-klubben IVH Västerås. - En spännande utmaning, säger göteborgaren.

33-årige Boquist är mitt uppe i det danska slutspelet och hyllas inte sällan för sina insatser på planen. Många hade hoppats på en comeback i landslaget lagom till hemma-VM 2011. Men Boquist väljer att sluta när han är på topp. Hans nuvarande klubb FCK blir AG Köpenhamn nästa säsong. Boquist fanns med i framtidsplanerna länge, men så drog AG tillbaka erbjudandet och Boquist vände i stället blickarna mot Sverige.

- Jag ville inte spela i AG Köpenhamn, det var bara en känsla jag hade att den nya satsningen inte var för mig. Jag tittade mig i spegeln och insåg att jag inte hade orkat börja om i en ny utländsk klubb. I Sverige hade jag många fina anbud, men när jag tittade mig i spegeln igen insåg jag att jag har gjort elitserien. Jag har inte har motivationen som krävs för att pendla från Enköping och lägga all den tiden som trots allt krävs, säger han.

218 A-landskamper blev det och på meritlistan finns VM-guld, EM-guld och OS-silver. Efter spel i HP Warta och Redbergslids IK fortsatte niometaren i tyska TWH Kiel och de senaste fem åren har han tillhört FC Köpenhamn. Nu har han skrivit två plus ett år som tränare för IVH Västerås, som ramlade ur allsvenskan.

- Division 1 känns som en bra nivå för mig att börja som tränare. Att lägga av var inget lätt beslut att ta, det kommer säkert att klia i fingrarna framöver och kliar det för mycket får jag väl börja spela igen. Men det är inte tanken i nuläget. Jag ska initialt jobba halvtid med marknadsföring i klubben och på halvtid vara tränare för herrlaget.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.