Jamina Roberts och Sofie Börjesson Champions League-mästare med Vipers Kristiansand

Jamina Roberts och Sofie Börjesson är Champions League-mästare.
Duon som lämnade Sävehof förra året var med och ledde Vipers Kristiansand till tredje raka titeln.
– Jag ska verkligen njuta av segern, säger Roberts till NTB.

ANNONS
|

Vipers Kristiansand vinner Champions League för tredje året i lag. I fjol var det med Bella Gulldén och Evelina Eriksson i laget – i år med Jamina Roberts och Sofie Börjesson.

Svenskduon lämnade Sävehof efter SM-guldet 2022 för den norska giganten och de båda får nu lyfta Champions League-bucklan för första gången.

På lördagen besegrade Vipers ungerska Györ, med Linn Blohm i laget, i semifinalen i Budapest och i söndagens final väntade ungerskt motstånd igen, i Ferencvaros.

Den ryska stjärnan Anna Vyakhireva inledde finalen lysande och såg till att Vipers gick ifrån till en tidig ledning med 9–4. Ferencvaros närmade sig men Vipers höll undan till paus, där det var norsk ledning med 14–13.

ANNONS

Roberts bakom ryck

Tidigt i andra halvlek låg Jamina Roberts bakom ett nytt ryck från Vipers och åtta minuter in i halvleken ledde laget med 21–14. Då kom Sofie Börjesson in i Vipers-målet och räddade en straff och i anfallet efter bommade förstamålvakten Katrine Lunde igen.

– Det är väldigt mycket som går Vipers väg nu, säger Viaplays expert Johanna Ahlm i sändning.

Ungerskorna närmade sig i slutet av andra halvlek men Vipers ledning var aldrig hotad och det blev seger med 28–24.

– Man är dålig på att njuta av saker och jag har inte vunnit Champions League tidigare så jag ska verkligen njuta av det här nu, säger Jamina Roberts till NTB.

Robert gjorde totalt fem mål i matchen, som över 20 000 personer såg på plats i Budapest.

– Det var en fantastisk inramning och publiken höjde stämningen rejält. Det går knappast att vara med om en roligare match, säger Roberts.

Lunde historisk

I och med Vipers seger blev Katrine Lunde, som storspelade i finalen, historiskt. Den 43-åringa norskan har nu vunnit sju Champions League-titlar, fler än någon annan.

– Man kan se på det på två sätt. Att jag har varit bra, och jag tycker att jag själv har levererat bra i min karriär. Man kan också säga att jag har hållit på länge, säger Lunde till Viaplay enligt VG.

ANNONS

Linn Blohms Györ vann bronsmatchen mot danska Team Esbjerg, som nästa sommar tas över av den svenska förbundskaptenen Tomas Axnér.

LÄS MER:Jamina Roberts utsedd till årets svenska handbollsspelare

LÄS MER:Jamina Roberts nobbade pengarna för familjen

LÄS MER:Emil Berggren klar för norska mästerskapen – i vattenrutschkana

ANNONS