Jamina Roberts utsedd till årets svenska handbollsspelare

Jamina Roberts succé fortsätter. Nu har hon – för andra året i rad – utsetts till årets svenska handbollsspelare.
– Men det är inte det som driver mig, säger hon till förbundets hemsida.

ANNONS
|

Sedan hon fick priset förra gången har hon bytt Sävehof mot Kristiansand Vipers. Eller som hon uttrycker det själv:

Hon har gått från världens bästa klubb till världens bästa lag.

När hon nu får utmärkelsen igen lyder motiveringen:

”Under säsongen har Jamina Roberts fortsatt att utvecklas som handbollsspelare och har levererat på en hög nivå i både landslaget och i klubblaget såväl i EM som på landskamper och i Champions League samt ligaspel. Som lagkapten för Sverige är hon en pådrivare, ledare och förebild med sin professionella inställning. Under säsongen har hon dessutom passerat milstolpar som 200 A-landskamper och 500 landslagsmål. Ingen spelare har, på damsidan, representerat Sverige i fler mästerskap än Jamina”.

ANNONS

Det är bara sju andra kvinnor som fått priset två gånger – men att Roberts nu skulle tillhöra de största vi någonsin haft nekar hon bestämt till.

– Nej, verkligen inte. Kanske kan jag titta tillbaka när jag slutat och njuta av det jag fått uppleva, men det är inte det som driver mig, säger hon i en intervju på förbundets hemsida.

”Då hade det inte varit aktuellt”

Hennes roll som lagkapten är relativt ny – hon har på kort tid växt ut till en självklar ledare i landslaget.

– Nu är jag ju både äldst och en av de som varit med längst i landslaget, så det är klart att jag och de andra som varit med länge har viktiga roller i att få in de nya spelarna i laget. Vi är många som hjälper till där. Samtidigt behöver vi vara oss själva och göra det vi är bra på och jag har höga krav på mig inför varje match där jag vill leverera och visa att jag ska få spela, säger hon.

Trots hennes många framgångar har hon inga problem med att upprätthålla drivet.

– Vi har någonting bra på gång, att vi har hittat en jämnhet som vi inte har tidigare. Det vore tråkigt att sluta nu när vi närmar oss den absoluta toppen. Hade vi harvat runt tiondeplats i varje mästerskap kanske det inte hade varit lika aktuellt att fortsätta satsa på mig, men så länge kroppen håller och jag kan bidra vill jag ju spela. Jag börjar komma upp i åren, men jag älskar verkligen att representera Sverige, säger Roberts.

ANNONS

LÄS MER:Roberts EM-oro – har inte löst norska gåtan

LÄS MER:Jamina Roberts nobbade pengarna för familjen

LÄS MER:Jamina Roberts avslutade sin Sävehofsejour med ett guld

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS