Handbollsstjärnorna Nathalie Hagman och Daniela de Jong är tillsammans

Nathalie Hagman och Daniela de Jong är lagkamrater i landslaget.
Till vardags är de ett kärlekspar.
– Det känns jättemysigt, säger Hagman till Sportbladet.

ANNONS
|

Hagman har gjort över 200 landskamper medan de Jong är betydligt mindre erfaren i dessa sammanhang. Den pågående EM-kvalsamlingen i Uppsala är därför den första de deltar på som ett par.

– Det känns jättemysigt och härligt att man får en sådan här upplevelse ihop. Det blir mer att man är lagkompisar här och så har vi ett privatliv hemma. Så pass professionella är vi. När vi är i landslaget har jag vänner som jag känt länge, och hon också. Så det är inte att vi ”sitter ihop” här på något sätt, absolut inte, säger Hagman till Sportbladet.

ANNONS

De har gjort mycket ihop sedan de blev tillsammans för ett år sedan. I somras bytte Hagman franska Nantes mot rumänska Valcea där de Jong sedan tidigare spelar.

De har ännu inte tröttnat på att dela såväl privatliv som handbollsliv. Det kanske det blir ändring på om deras gemensamma dröm om att spela VM i december ihop slår in.

”Har sagt att vi inte ska vara oroliga”

– Vi är två tjejer med starka viljor men det har funkat bra. Men vi har ju inte spelat ett mästerskap ihop ännu som partners. Så kommer vi båda med till VM får du återkomma efter de tre veckorna, säger Hagman till Sportbladet.

De antog att förbundskapten Tomas Axnér skulle lista ut hur det låg till med deras relation förr eller senare – och mycket riktigt.

– Han har mest sagt att vi inte ska vara oroliga för att det är ett problem. Det finns säkert en rädsla från vissa att det skulle kunna vara ett problem. Men det funkar bra, säger Hagman till Sportbladet.

Under EM-kvalsamlingen möter Sverige Färöarna och Luxemburg. VM, där Sverige inleder i Göteborg, drar igång i slutet på november.

LÄS MER:Svenska guldhjälten slutar i landslaget

LÄS MER:Häckens nyförvärv Jòhanna Fossdalsá Sörensen tillhörde handbollslandslaget

LÄS MER:Dansk tar med handboll till rymden

ANNONS