Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Andreas Berg kallade Christoffer Brännberger psykopat – blir lagkamrater i Önnered

För två år sedan kallade Andreas Berg Christoffer Brännberger för psykopat. Nu blir de lagkamrater i Önnered.
– Att Christoffer Brännberger väljer ÖHK för att han vill spela med mig känns också bra, säger Berg till klubbens hemsida.

2019 spelade Sävehof och Alingsås SM-final – en finalserie som Sävehof skulle komma att vinna.

I den andra matchen i serien fick Andreas Berg, då i Alingsås, rött kort efter att ha dundrat Sävehofs lagkapten Jonathan Edvardsson i backen. Partillelagets försvarsbjässe Christoffer Brännberger blev då irriterad och gick upp panna mot panna med Berg vilket efteråt kommenterades av Berg efteråt.

– Det kom en jävligt äcklig lukt bredvid mig bara. Sedan fick jag ett huvud mot mig och försökte bara få bort de, sa Berg och fortsatte:

– Jag kände bara att det luktade skit. Jag vet inte om han sade något, jag kände bara att det luktade psykopat.

LÄS MER: Christoffer Brännberger gör comeback efter corona

Efter händelsen har duon försonats – i alla fall vid sidan av planen. Berg berättade halvåret efter ”psykopat-attacken” att han tyckte Brännberger var trevlig. Och till nästa säsong har de all anledning att fortsätta bygga den relationen. Då blir de nämligen lagkamrater.

Berg och Brännberger blir lagkamrater

Sedan tidigare är det klart att Christoffer Brännberger kommer att lämna Sävehof för Önnered. Under onsdagen blev det klart att Andreas berg förlänger sitt kontrakt med Önnered över två år.

– Som alla vet var det som att komma hem för mig när jag skrev på i höstas. Förra sommarens uppehåll gjorde också att suget för handboll blev stort. Detta känns grymt att få fortsätta i min favoritförening, säger Berg till Önnereds hemsida och fortsätter:

LÄS MER: Andreas Berg svarar på Andreas Stockenbergs utspel

– Att sedan till kommande säsong få ytterligare en bra polare i Gustav Skagerling (ny från Alingsås) till laget känns gött. Men även att Christoffer Brännberger väljer ÖHK för att han vill spela med mig känns också bra.

När förlängningen kommunicerades var guldtränaren i Sävehof från 2019, Andreas Stockenberg, snabb på att skratta åt Bergs kommentar om Brännberger i sociala medier.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.