Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Bildbyrån
Bild: Bildbyrån

Berg och Brännberger har försonats efter finalbråket

I vårens finalserie kallade Alingsås Andreas Berg Sävehofs Christoffer Brännberger psykopat.
Ett knappt halvår senare har fienderna försonats.
– Han har visat att han är människa utanför planen, han är faktiskt ganska go, säger Andreas Berg inför tisdagens finalrepris.

De möttes i premiären i Estrad – men då var Andreas Berg sjuk och missade matchen. När det är dags för säsongens andra finalrepris, mellan Sävehof och Alingsås, nu i Partille arena, finns däremot kantspelaren med.

– Det ska bli jävligt kul att möta dem igen, eller ah, förhoppningsvis ... Nä, det ska bli roligt i vilket fall som helst faktiskt. Jag är otroligt laddad, det är roligt att möta dem. Man hatar dem. Och de hatar väl oss också. Man gör allt för att vinna de här matcherna och det gör att det här är de roligaste matcherna, säger Andreas Berg som i maj var med när Alingsås förlorade SM-finalen med 2–3 i matcher.

– Man har verkligen revansch att utkräva från det. Tyvärr är det väl så att även om vi skulle vinna mot dem nu så har vi inte gett tillbaka fullt ut. Det är det bara ett SM-guld som kan göra, men det blir kanske ett litet steg på vägen i alla fall ...

LÄS MER: Berg rasar efter röda kortet: "Luktade psykopat"

Att 27-åringen gärna knäpper rivalerna på näsan råder det inga tvivel om.

I finalserien i våras var Berg involverad i en av de stora snackisarna lagen emellan när han efter finalmatch två sågade Sävehofs Christoffer Brännberger, det här efter att spelarna hamnat i bråk med varandra på planen och Berg fått rött kort efter att ha gjort en skallningsrörelse mot Brännberger.

– Jag kände bara att det luktade skit. Jag vet inte om han sade något, jag kände bara att det luktade psykopat, sa Berg när han efter matchen fick frågan om hur han upplevde situationen med Brännberger.

LÄS MER: Busen Brännberger om kritiken mot spelstilen

Stora rubriker och en ursäkt från Alingsås ledning till Sävehof blev konsekvensen av utspelet.

"Han är faktiskt go"

Nu, ett knappt halvår senare, har dock antagonisterna Berg och Brännberger försonats. Det här efter att de träffats ute i Göteborg under sommaren.

– Han visade att han är människa utanför planen, han är faktiskt ganska go. Vi snackade lite. Frugan och jag kastade först lite skit på honom, men sedan var det lugnt, säger Berg och skrattar.

Hur kom det sig att ni träffades?

– Jag satt med några kompisar, bland annat Jesper Konradsson, ute på stan. Konradsson känner några i Sävehof, och då de var på någon laggrej i närheten på ett annat ställe kom Brännberger och nån mer över. Vi har träffats några gånger faktiskt. Första gången vi sågs var det lite stelt. Då pratade jag inte med honom. Jag sade typ bara grattis, då hatade jag honom fortfarande. Men sedan när allt med finalen hade lagt sig och vi väl snackade då var han faktiskt jävligt trevlig.

LÄS MER: Alingsås ber om ursäkt – efter Bergs utspel

Han fortsätter:

– Jag trodde han var lite lack på mig, men det verkade bara som att han gillade det jag sa om honom. Det tyder väl på att han är lite ... det ordet jag inte får säga, haha! Om vi säger såhär, han är inte helt hundra på plan, men utanför gillar jag honom.

Det låter som att ni har rökt fredspipa helt enkelt?

– Nja, inte på plan. Jag räknar med att få en smäll av honom ändå. Får han chansen kommer han säkert ge mig något, men efteråt så vet man att det är okej, det är bara på planen det är så. Så utanför är han go, men inte på. Det är jävligt viktigt att skilja på det.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.