Andreas Lang var stundtals briljant mot Ystads IF.
Andreas Lang var stundtals briljant mot Ystads IF. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

AHK spände musklerna i Estrad

Efter ett par tunga veckor är Alingsås HK tillbaka på vinnarspåret.
– Vi visade att vi blir att räkna med framöver, säger tränare Mikael Franzén efter seger 33–27 mot Ystads IF.

ANNONS
|

Lagom till mötet med Ystad fick Alingsås tillbaka flera tunga namn, och samtliga som gjorde comeback hade en stor del i vinsten.

– Klart att vi är ett bättre lag med spelare som Blomgren, Hagvall, ”Wille” (William Andersson Moberg) och Lang på planen. Det går inte att komma ifrån. Samtidigt tycker jag att det detta var en riktigt bra laginsats där alla bidrog. Jag var inte helt nöjd med försvarsinsatsen i första, men vi korrigerade en del saker och det gav också resultat. Dom fick slita för sina mål på ett annat sätt efter paus, säger Mikael Franzén.

ANNONS

Lagen följdes åt i början av matchen och efter kvartens spel var det likaläge, 9–9.

Under ett par framgångsrika minuter, där hemmalaget gjorde tre raka mål tippade vågskålen över till Alingsås fördel.

Ett för dagen skadedrabbat Ystad krympte avståndet till två bollar lagom till pausvilan, men inför den akten så var hemmalaget i förarsätet.

Man skulle också fortsatt ha hand om taktpinnen och via tre snabba mål kopplade man ett bastant grepp om tillställningen.

– Vi gjorde flera enkla mål där tack vårt fina försvarsspel och det var såklart skönt att få några bollars ledning att spela på. I första fick dom växla bort oss lite väl enkelt och när vi korrigerade det såg det bättre ut, konstaterar Mikael Franzén.

Ystad hade lite kontakt vid ställningen 24–20 med kvarten kvar, men när det behövdes som mest gjorde Alingsås ett nytt ryck.

24–20 blev 29–20 under några blixtrande AHK-minuter – och Ystad hade inget att komma med.

– Klart att vi var riktigt sugna på att ta två poäng och det märktes att killarna var på hugget i dag. Nu har vi slagit alla lag som är ovanför oss i tabellen två gånger och det inger respekt inför slutspelet. Vi visade att vi blir att räkna med, säger Mikael Franzén.

ANNONS

Comebackande Fredrik Teern spelade inte mot Ystad, men kommer få speltid mot Besiktas i European League på tisdag.

– Klart att det är angenäma problem nu när vi har många spelare tillbaka, och vi får se hur ska vi ska matcha in Teern. Inför säsongen hade vi som mål att ha en bred trupp och nu börjar det äntligen ordna upp sig, säger en nöjd Mikael Franzén avslutningsvis.

Alingsås HK – Ystads IF 33–27 (17–15)

AHK: Samuel Lindberg 7, Andreas Lang 7, Benjamin Helander 6, Aron Dagur Pálsson 4, William Andersson Moberg 4, Daniel Blomgren 3, Axel Franzén 2.

YIF: Ludvig Hallbäck 5, Jakob Nygren 5, Lasse Balstad 4, Dalibor Doder 3, Kim Andersson 2, Knud Ronau Larsen 2, Christoffer Svensson 2, Filip Pettersson 2, Jonathan Svensson, Johan Dahlin.

Målvakter: AHK: Anton Hagvall 17/43=39% + 1/1 7m. YIF: Oscar Jensen 16/44=36% + 0/3 7m.

Utvisningar: AHK: 1x2 min. YIF: 3x2 min.

Domare: Rickard Canbro och Jasmin Kliko.

MATCHBETYG

2) Andreas Lang

1) William Andersson Moberg

1) Aron Dagur Pálsson

ANNONS