Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Hamsik lämnar Sverige för träff med landslagsledningen

IFK Göteborgs nyförvärv Marek Hamsik har lämnat Sverige. Enligt Sportbladet rör det sig om en blixtvisit till Slovakien.
– Han ska både få utrymme för att träffa landslagsledningen, läkare och sin familj, säger sportchefen Pontus Farnerud till tidningen.

Den slovakiska stjärnan ådrog sig en vadskada i samband med en träning i förra veckan. Något som inneburit att den planerade Blåvitt-debuten, som skulle ha kommit mot Sirius, fått vänta för det upphaussade nyförvärvet. Den initiala skadeprognosen har varit fyra veckor, med sikte på den allsvenska premiären.

LÄS MER: IFK Göteborgs besked: Då är Marek Hamsik tillbaka

Nu rapporterar Sportbladet att Hamsik har rest hem i samband med att Blåvitt har ledigt från träning under helgen.

– Det är inga konstigheter med det, säger sportchefen Pontus Farnerud till Sportbladet.

Slovakiens landslagssamling inleds i början av nästa vecka, men lagkaptenen ska enligt uppgifterna återvända till Göteborg inom kort fört att fortsätta med sin rehab.

– Han känner att han får så bra behandling här och vill vara en i gruppen här, han vill inte bli särbehandlad. Han vill komma tillbaka så fort som möjligt och köra sin rehab här hos oss, säger Pontus Farnerud.

LÄS MER: Därför flyr superstjärnorna från Kina

Landslagssamlingen är den sista före EM. Ett EM som lagkaptenen Marek Hamsik, 33, har som riktmärke efter en allsvensk vår med IFK Göteborg.

– Jag tänker inte på EM nu utan det är Göteborg och att spela bra för laget som jag fokuserar på nu, sa han till GP i samband med första träningen i förra veckan.

LÄS MER: IFK Göteborg-fansens initiativ – lottar ut ”Marek Hamsik-paket”

LÄS MER: Det är inte för insatser på planen vi kommer minnas Marek Hamsiks tid i IFK Göteborg

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.