IFK Göteborgs besked: Då är Marek Hamsik tillbaka

Marek Hamsik skadade sig under en träning förra veckan. Nu meddelar IFK Göteborg att världsstjärnan väntas vara borta fyra veckor.
– Vi har siktet inställt på premiären, säger klubbens fysioterapeut Calle Persson.

ANNONS
|

Sällan, om ens någonsin, har en allsvensk värvning varit så upphaussad som den IFK Göteborg gjorde för en dryg vecka sedan.

Marek Hamsik en av Napolis främsta spelare genom tiderna blev då klar för klubben.

Värvningen har lett till ett minst sagt stort intresse för klubben och spelaren. Försäljningen av årskort sköt i höjden, matchtröjor har sålts och nyligen drog supporterföreningen Änglarna igång ett lotteri där man kunde vinna en outfit likt den Hamsik hade när han anlände till Landvetter.

LÄS MER:IFK Göteborg-fansens initiativ – lottar ut ”Marek Hamsik-paket”

Men starten i Göteborg blev knappast den perfekta för Marek Hamsik som skadade sig under en träning förra veckan och därmed missade matchen mot IK Sirius.

ANNONS

Tanken var att han skulle göra sin debut för Blåvitt då.

Marek Hamsik borta fyra veckor

Nu har IFK Göteborg gjort en närmare undersökning på Hamsik och kommit fram till att slovaken drabbats av en vadskada.

Prognosen: Fyra veckors frånvaro.

– Vi har siktet inställt på den allsvenska premiären för Mareks del, säger fysioterapeut Calle Persson.

LÄS MER:Därför har 4-4-2 blivit ett minne blott i Roland Nilssons IFK

Tråkiga nyheter för både IFK Göteborgs fans och tränaren Roland Nilsson.

– Det är en väldigt spännande spelare och han hann visa lite på träningarna att han håller en väldigt hög kvalité. Nu får vi avvakta lite grann och köra på när han är frisk.

Under matchen mot IK Sirius skadades sig nyförvärvet Calle Johansson efter en smäll på foten. Där ser prognosen ljusare ut och man kommer göra ytterligare utvärderingar under veckan, klart är det dock att han missar matchen mot Landskrona BoIS på fredag.

LÄS MER:Jesper Blomqvist om nya kärleken – träffades genom Blocket

– Calle har ju spelat varje match för oss och visat precis det som vi köpte honom för i höstas – att han skulle bidra och det har han gjort och kommer göra framöver. Det är bara lite stopp i grejerna, säger Roland Nilsson.

Förändringar i IFK Göteborgs elva

För Roland Nilsson innebär skadorna att man får stuva om något i elvan mot Landskrona.

ANNONS

– Det är som alltid när det blir skador att man får tänka om lite grann. Sen får vi se när de är tillbaka. Då är de involverade i saker och ting igen. Nu jobbar vi med de friska vi har.

Han tillägger:

– Marek har ju inte spelat någonting så där behöver vi inte rodda om. Vad gäller Calle så känner jag att vi har spelare som kan gå in.

LÄS MER:Tobias Sanas viktiga roll utanför planen i IFK Göteborg

ANNONS