Gauff om uppståndelsen efter genombrottet: "Var riktigt deprimerad"

Hon slog igenom förra sommaren när hon gick till den fjärde rundan i Wimbledon. Men för den 16-årige supertalangen, Coco Gauff, blev uppståndelsen för mycket. ”Under ungefär ett år var jag riktigt deprimerad”, skriver hon i ett inlägg på Behind the racquet.

ANNONS
|

Att slå igenom tidigt behöver inte bara positivt. För tennistalangen, Coco Gauff, blev det något helt annat. För efter att hon tagit sig till fjärde rundan av den klassiska tennisturneringen, Wimbledon och slagit spelare som Venus Williams och Naomi Osaka så blev uppståndelsen enorm.

LÄS MER: Förre Blåvitt-talangen sjuk i covid-19 – vårdades på intensiven: "Bad till Gud"

Helt plötsligt var 16-åringen glödhet och jagades av allt och alla. I ett inlägg på Behing the racquet berättar hon nu om hur svårt hon tyckte det var med all uppståndelse som blev och den enorma pressen som följde när alla förväntade sig att hon skulle fortsätta på den inslagna vägen.

ANNONS

LÄS MER: Roberts plan – tillbaka till världseliten och Sävehof efter graviditeten

”Genom mitt liv har jag alltid varit den yngsta att göra saker, det adderade en hajp jag inte ville ha”, skriver hon och fortsätter:

”Jag fick kämpa med att ta reda på om det här verkligen var det jag ville göra. Jag har alltid haft resultaten med mig, så det var inte problemet. Jag upptäckte bara att jag inte njöt av att göra det jag älskar”, skriver hon.

LÄS MER: Ahlm tillbaka i Sävehof – i ny roll: "Inte varit sugen alls"

Nu har hon hunnit bli 16-år och är rankad som den 52:a bästa tennisspelaren i världen och med tanke på hennes ålder är det många som förväntar sig att hon ska fortsätta klättra på rankingen. Coco Gauff själv har däremot insett att det inte är för andra som hon spelar, utan för sig själv.

"Under ungefär ett år var jag riktigt deprimerad. Det var det tuffaste året för mig hittills. Att välja att inte göra det var uppenbarligen rätt val, men jag var nära att inte gå den vägen. Jag var vilsen. Jag var förvirrad och tänkte om det här var vad jag ville eller vad andra personer ville. Det fanns stunder med mycket tankar och tårar. Men jag kom ut ur det starkare och känner mig själv bättre än någonsin., skriver hon.

ANNONS
ANNONS