Zlatan ibrahimovic hyllade Hammarby efter SM-guldet.
Zlatan ibrahimovic hyllade Hammarby efter SM-guldet. Bild: NICOLÒ CAMPO

Zlatan hyllar Hammarby efter SM-guldet

Hammarby är svenska mästare. Något som även Zlatan Ibrahimovic verkar fira.
”Swedish champion 2023”, skriver Zlatan i ett inlägg på X tillsammans med bilder på där Bajen firar.

ANNONS
|

Det var en rafflande lördag Fotbollssverige hade framför sig. Hela tre lag kunde vinna SM-guld inför matcherna som skulle spelas. Det var till slut Hammarby som drog det längsta strået och knep guldet. Trots att Häcken besegrade Piteå i sin match med 4–0 hade Bajen bättre målskillnad.

– Otroligt jobbigt. Jag hörde bara att Häcken hade gjort en massa mål, men jag visste inte hur många eller hur många de behövde göra. Det var hemskt att inte veta. Jag började må illa, man hade precis spelat 90 minuter, säger Madelen Janogy till TT om dramat då Hammarby stod och följde Häckens match som var klar senare än deras.

ANNONS

Det blev såklart vilt firande på Parken i Norrköping där Bajen spelade. Supportrarna vällde in på planen för att jubla tillsammans med spelarna.

– Det är svårt att få fram ord. Spelarna är helt fantastiska, jag kan inte annat än att hylla spelarna. Den gruppen som vi har fått till här, den kvaliteten och tryggheten i vårt spel. Alltså, jag älskar dem. De är grymma, säger tränaren Pablo Piñones-Arce till Viaplay direkt efter slutsignalen.

En annan som fick jubla var Hammarby Fotboll AB:s delägare Zlatan Ibrahimovic. Han äger en fjärdedel genom det amerikanska bolaget AEG. På Instagram lade han ut en bild på guldlaget tillsammans med texten ”Swedish champion 2023”.

Zlatan Ibrahimovic är sedan tidigare delägare i klubben. I juni tidigare i år avslutade han sin karriär. Innan dess var det såklart fullt fokus på den egna spelarkarriären men efter avskedet fick det såklart folk att undra: Skulle han lägga mer kraft och energi på Hammarby nu?

– Ingen aning. Jag tror det beror på väldigt mycket vilka val han gör. Det är för tidigt att säga och det ska man nog fråga honom, sa Hammarbys ordförande Mattias Fri till Sportbladet i juni.

LÄS MER:Zlatan Ibrahimovic: Mario Balotelli kastade bort sin talang

LÄS MER:Zlatan Ibrahimovic poserade med Ramzan Kadyrovs barn

ANNONS