Zlatan Ibrahimovic poserade med Ramzan Kadyrovs barn

Zlatan hejade Khamzat Chimaev till seger. Sedan ställde han upp på bild – med bland att sönerna till den tjetjenske diktatorn Ramzan Kadyrov.

ANNONS
|

Under lördagen lyckades svensktjetjenen Khamzat Chimaev ta ännu en meriterande seger i UFC. När hans arm lyftes efter fajten med Kamaru Usman stod det mer eller mindre klart att han härnäst får en titelfajt mot Sean Strickland.

På plats för att bevittna segern var Zlatan Ibrahimovic. Fotbollsikonen har en god relation till Chimaev, så sent som i somras tränade de ihop och i samband med detta överlämnade Zlatan en Milan-tröja till UFC-fajtern.

Chimaev, i sin tur, har nära band till den tjetjenske diktatorn Ramzan Kadyrov. Kadyrov, som står nära Rysslands president Vladimir Putin, anklagas av människorättsorganisationer för att bland annat beordra sina trupper att mörda och förfölja såväl meningsmotståndare som homosexuella.

ANNONS

Relationen till Kadyrov

Honom har Chimaev vid flera tillfällen poserat med på sociala medier. Dessutom ska han va närvarat vid middagar hemma hos Kadyrov och också ha tränat hans söner i kampsport.

– Han är president i mitt land. Det finns kungen i Sverige, eller hur? Om kungen säger till mig att jag ska komma och käka med honom så kommer jag att göra det. Jag kommer att respektera kungen. Han (Kadyrov) är president i mitt land och jag respekterar honom. När han kallar mig till att äta middag, så äter jag middag med honom, sa Chimaev till Expressen i juni om relationen till Kadyrov.

På sociala medier har nu alla dessa världar kolliderat. På en bild upplagd på Instagram syns Zlatan och Chimaev posera med bland annat Ilir Latifi och Alan Do Nascimento – och både Ali Kadyrov och Adam Kadyrov, söner till Ramzan Kadyrov.

Bilden har publicerats av Ali Kadyrov – och dessutom av Chimaev som till bilden skrivit ”Jag vill säga tack till mitt lag, vi gjorde det igen”.

LÄS MER:Zlatan Ibrahimovic: Mario Balotelli kastade bort sin talang

LÄS MER:Zlatan Ibrahimovic nobbade en miljard

LÄS MER:Ibrahimovic om sorgen: "Han var som en pappa"

ANNONS