Victor Edvardsen berättar om IFK Göteborgs intresse

Victor Edvardsen lämnade nyligen Djurgården för Go Ahead Eagles. Nu berättar anfallaren om IFK Göteborgs intresse.
– Blåvitt ringde och tjatade varje dag, säger han till podcasten Hunden, Katten, Glassen.

ANNONS
|

Victor Edvardsen är född i Göteborg och fostrades i IFK Göteborg. Däremot fick han aldrig chansen i de blåvita ränderna på seniornivå.

I stället gick anfallarens fotbollsresa vidare i lägre divisioner innan han plötsligt slog igenom ordentligt i Degerfors och tog den klassiska klubben tillbaka till allsvenskan.

Sedan ifjol har han tillhört Djurgården och när han började ryktas bort från Stockholmsklubben, så drogs det inte helt oväntat kopplingar till IFK Göteborg.

Victor Edvardsen: ”Blåvitt tjatade varje dag”

Men någon flytt till västkusten blev det inte för 27-åringen. I stället sålde Djurgården Edvardsen till nederländska Go Ahead Eagles.

Nu avslöjar anfallaren att det bara var IFK Göteborg som var aktuellt om han skulle välja stanna i allsvenskan.

ANNONS

– Från mitt håll så stod egentligen mellan Blåvitt och utomlands, det handlade egentligen bara om var jag skulle hamna utomlands, säger han i podcasten Hunden, Katten, Glassen.

Victor Edvardsen berättar att intresset från IFK Göteborg var påtagligt.

– Blåvitt ringde och tjatade varje dag om att jag skulle komma dit, så det handlade om vad jag själv ville. Men i slutändan tror jag inte att de hade kommit överens med med Djurgården. Jag tror att Djurgården hade krävt för mycket pengar.

Ville testa vingarna utomlands

Victor Edvardsen vill inte säga att det var nära att han gick till IFK Göteborg. Han berättar dock att Bosse Andersson, Djurgårdens sportchef, sa att han skulle se om han kunde lösa en övergång till Blåvitt om det var vad Edvardsen ville.

– Men jag ville först se vad jag har utomlands. Har jag något som är tillräckligt bra, så vill jag köra på det. Annars vill jag fortsätta spela fotboll i allsvenskan och då hade det varit Blåvitt som gällde för min del.

LÄS MER:Victor Edvardsen hjälpte 71-årige hammarbyaren Jan-Erik

LÄS MER:Edvardsen lämnar för utlandet: "Jäkligt kul"

LÄS MER:Djurgårdens sportchef i kontakt med Blåvitt om Edvardsen

ANNONS