Utsiktens besvikelse – förlorade efter sen straff

Ångestmöte mellan två lag med dyster trend. Då åkte Utsikten på en tung smäll efter att Örebro avgjort på en sen straff.

|

Både Utsikten och Örebro är i ett stort behov av trepoängare. Under den tidiga söndagseftermiddagen ställdes de mot varandra på Bravida Arena.

– Vi har samma inställning till alla matcher. Men en sån här match är extra viktig att vinna så man kan sticka ifrån de lagen. Men alla matcher är lika viktiga för oss, sa Utsiktens Albin Skoglund till Discovery+.

Väl på planen var det Utsikten som inledningsvis var ytterst nära att ta ledningen. William Milovanovic fick ett riktigt vasst skottläge – men skottet studsade, via en täckande Örebrospelare, till en hörna.

Efter 15 minuter kom sedan målet. Albin Skoglund mötte ett inlägg från Allan Mohideen alldeles perfekt och placerade in 1–0 till Utsikten. Vackert av Skoglund som därmed gjorde sitt fjärde mål för säsongen.

Kvitteringen kom snabbt

Men Örebros respons skulle komma snabbt. I den 23:e minuten fick Örebro hörna. Axel Andrésson tajmade den perfekt och kunde nicka in en kvittering.

Målet blev halvlekens sista.

– En helt okej match. Men det är för mycket fram och tillbaka. Vi ska försöka få mer kontroll i andra halvlek och ha mer boll. Det är jobbigt med det här spelet som är fram och tillbaka, summerade Skoglund efter 45 minuter.

Hamad avgjorde på straff

I den andra halvleken böljade spelet en hel del. Örebros Christian Moses fick ett hyggligt läge men utan att överlista Mikica Gjorgievski som fick chansen mellan Utsiktens stolpar då Florian Palmowski var förpassad till bänken i dag.

Milovanovic var senare återigen nära, men bollen styrdes ännu en gång ut till en hörna.

I den 84:e minuten kom sedan Örebros gyllene läge då domaren pekade på straffpunkten. Jiloan Hamad klev fram och rullade iskallt in det matchavgörande 2–1-målet till gästerna.

– En tuff match med mycket spring. Det avgörs på små enskilda situationer. Väldigt tufft att torska, sa Utsiktens Wilhelm Nilsson till Discovery+ efter matchen.

Så spelade Utsikten:

(5-3-1-1): Mikica Gjorgievski - Erik Kembel Westermark, Wilhelm Nilsson, Jesper Brandt, Allan Mohideen, Albin Skoglund (Markus Björkqvist, 67) - William Milovanovic, Predrag Randelovic (Jakob Hedenquist, 92), Karl Bohm - Nsima Peter (Mattias Bouvin, 67) - Seth Airam Vega Ramirez (Jonathan Quintero Olsson, 54).