Utsikten körde över Skövde – upp på andraplats i Superettan

Utsikten hade gjort fyra mål på fem matcher. Efter lördagens möte med Skövde var målskörden fördubblad och laget uppe på andraplats i Superettan.
– Vi behövde en sån här match, få lite islossning, säger Robin Book till Discovery.

|

Få det senaste om Utsiktens BK – så fort det händer

Missa inte en nyhet, reportage eller analys – följ Utsiktens BK och få en pushnotis direkt till din telefon så fort det händer något i Kiken.

Klicka här för att följa Utsiktens BK

Utsiktens BK hade inlett Superettansäsongen med fyra mål framåt på fem matcher. På lördagen skulle det bli fart på målskyttet.

I mötet med Skövde var det Utsikten som kunde fira matchens första mål. En hörna i den 18:e matchminuten landade till slut framför Malkolm Moënza som kunde sticka fram högerfoten och styra in 1–0 till hemmalaget.

– Book (Robin) gör det bra som spelar in den hårt och så har jag fyllt på där, det var gött, säger målskytten Moënza till Discovery.

På tilläggstid i första halvlek höll Filip Schyberg fast Albin Skoglund i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Robin Book klev fram men fick se sin straff räddad av Adrian Zendejas i Skövdemålet.

1–0 stod sig till paus.

Skövdes Sargon Abraham kallade i Discoverys sändning första halvlek för ”hawaiifotboll” och Malkolm Moënza beskriver en svängig halvlek.

– Vi börja väl sådär, sen tar vi över i mitten på första halvlek och vi har ett rejält grepp. Sen svänger det över lite till Skövdes fördel.

Han fortsätter:

– Vi har en jättebra period i mitten på första där vi kommer till många nästanlägen. Om vi bara kan slipa på sista tredjedelen ska vi kunna få in både två och tre mål.

Målskyttet lossnade efter paus

Knappt tio minuter in i andra halvlek kom mål nummer två. Ett fint Utsiktenanfall avslutades med en snyggt placerad boll bakom Adrian Zendejas av Albin Skoglund. 27-åringens första mål för säsongen betydde 2–0 till Utsikten och bara två minuter senare kom även mål nummer tre. Robin Book fick revansch på sin missade straff när han nickade in 3–0 till hemmalaget.

Skövde hade inte gett upp hoppet om poäng och i den 73:e matchminuten kom 3–1 när Mamadou Diagne nickade bollen över Elias Hadaya.

Det var dock Utsikten som fick sista ordet när inhopparen Filip Trpcevski satte slutresultatet 4–1.

Utsikten kunde fira sin tredje trepoängare för säsongen och ett målskytte som lossnat.

– Det var skönt. Vi behövde en sån här match, få lite islossning, lite mål, säger Robin Book till Discovery.

Efter segern går laget från sjätte till andra plats i tabellen. Laget ligger nu tre poäng bakom ettan Landskrona Bois. Nästa lördag gästar Utsikten Trelleborg.

Utsiktens startelva (4–4–3):

Elias Hadaya – Malkolm Moënza, Kevin Rodeblad Lowe, Jesper Brandt, Sebastian Lagerlund – Albin Skoglund, Predrag Randelovic, Alexander Faltsetas, Fredrik Martinsson – Lucas Lima, Robin Book