Utsikten fortsatt i tabelltopp – efter seger mot Örebro SK

Sensationen Utsiktens BK toppar fortsatt superettan – efter 2–1 mot Örebro på hemmaplan. Detta sedan Lucas Hedlund varit påpassligt framme på en målvaktstavla med kvarten kvar.
– Vi gnuggar på och tar en match i taget, så får vi se var det leder, säger Karl Bohm som var inblandad i bägge hemmamålen.

|

Superettans stora överraskning hittills stavas Utsiktens BK. Den lilla Göteborgsklubben har nämligen trotsat förhandstipsen om en bottenplacering – och toppar tabellen med en tredjedel av säsongen spelad.

Under onsdagskvällen hade ”Kiken” möjlighet att befästa den positionen när formsvaga Örebro SK gästade Bravida arena.

Så skulle det också bli. Trots underläge kunde Utsikten vända och vinna, efter en målvaktstavla i den andra halvleken.

Efter chocken – Utsikten kvitterade snabbt

Matchens första stora målchans föll till Utsikten redan efter fem minuter, efter att Karl Bohm lyckats trä igenom en passning till en djupledslöpande Albin Skoglund. Men i stället för att ta avslut ur ett kalasläge framför mål valde anfallaren att dribbla – och Örebro kunde bryta.

Utsikten hade kommandot under stora delar av den första halvleken, men det var i stället Örebro som skulle ta ledningen i den 24:e minuten. Samuel Dahl tog sig fram längs utkanten av straffområdet och försökte slå ett hårt inspel – som i stället styrdes i en båge in i mål via Utsiktens Jesper Brandt.

Det skulle däremot inte dröja länge innan Utsikten kunde kvittera. Den här gången var det Karl Bohms tur att ha flyt med studsen när hans avslut utifrån touchade en ÖSK Niclas Bergmark och ställde Eskelinen.

– Vi är lite svajiga i början men jobbar oss in i det, säger Karl Bohm innan han kommenterar sitt eget kvitteringsmål (som senare skrevs om till ett självmål av Niclas Bergmark):

– Jag testar att avlossa och ibland har man lite tur att den styr på någon. Det var jätteskönt att den gick in.

Utsikten vann efter målvaktstavla

Den andra halvleken var i stora drag en jämnare historia där bägge lagen letade efter de där riktigt heta målchanserna, men allt som oftast fick nöja sig med halvlägen.

När lägena väl dök upp slarvades det i stället. Som i minut 68 när Lucas Hedlund kom loss på högerkanten och bara skulle slå en hård passning in mot framstörtande lagkamrater – men i stället fick en felträff som gick rakt i famnen på Eskelinen.

Bra lag har flyt, brukar det heta. Så var fallet när Utsikten tog ledningen i den 74:e minuten. Karl Bohm testade avslut utifrån, vilket blev i det lösaste laget, men Eskeleinen tappade bollen och Lucas Hedlund var påpassligt framme och kunde skjuta tre nya poäng till ”Kiken”.

– Det är alltid lika skönt att vinna, säger Karl Bohm med ett brett leende efter matchen.

– Det är lite flytmål vi får, men någonstans ligger det ett hårt arbete bakom det.

Utsikten toppar nu superettan, sex poäng före Västerås och Gais, som båda har en match mindre spelad.

– Jag tror att det hade känts lika skönt för alla lag, men det känns så klart jättebra. Vi gnuggar på och tar en match i taget, så får vi se var det leder.

Så startade Utsikten mot Örebro (3–5–2)

Elias Hadaya – Jesper Brandt, Erik Gunnarsson, Wilhelm Nilsson – Allan Mohideen, Wrik Westermark, Alexander Faltsetas, Predrag Randelovic, Tim Martinsson – Albin Skoglund, Karl Bohm.