Uppgifter: Martin Olsson kan missa EM

Martin Olsson lämnade uppvärmningen inför Häckens match på söndagen skadad. Nu skriver Sportbladet att vänsterbacken kan missa EM.
– Vad gäller Martin får vi se hur det utvecklar sig, det är dag för dag, säger förbundskapten Janne Andersson om Olssons skada.

ANNONS
|

I matchen mot Mjällby den 17 maj lämnade Häckens Martin Olsson, 33, med en vadskada. Under uppvärmningen inför söndagens match mot Varberg tvingades vänsterbacken kasta in handduken.

Olsson är uttagen i Janne Anderssons EM-trupp och gav efter matchen mot Varberg lugnande besked inför mästerskapet.

– Jag känner mig bättre för varje dag. Jag kände mig bra på lite längre löpningar. Det var mer när jag skulle vrida och vända, där hade jag fortfarande lite ont. Jag kände att det var bättre att vila och satsa på cupfinalen, sa Olsson till GP på söndagen.

LÄS MER:Martin Olssons lugnande EM-besked – siktar på cupfinalen

Nu skriver dock Sportbladet att Olssons skada är värre än befarat och att han kan missa EM.

ANNONS

Undersöktes av landslaget

Martin Olsson var i Båstad på måndagen för att undersöktes av landslagets medicinska team.

– Jag har inte pratat med medicinska teamet, så exakt vad den undersökningen ledde till vet jag inte men jag har inte hört något annat än att han ska kunna vara aktuell för att spela på söndag (Häckens cupfinal), säger förbundskapten Janne Andersson på landslagets pressträff från Båstad på måndagen.

Han fortsätter:

– Vad gäller Martin får vi se hur det utvecklar sig, det är dag för dag.

Landslaget samlades i Båstad på måndagen men det är sedan tidigare planerat att Martin Olsson ansluter senare då Häcken spelar final i svenska cupen mot Hammarby på söndag.

På måndagen meddelade landslaget att Pierre Bengtsson och Joakim Nilsson kallas in till samlingen i Båstad.

LÄS MER:Guide: Allt om fotbolls-EM 2021

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS