Häckens Martin Olsson kunde inte spela matchen mot Vaberg, men räknar med att vara tillbaka i cupfinalen på söndag.
Häckens Martin Olsson kunde inte spela matchen mot Vaberg, men räknar med att vara tillbaka i cupfinalen på söndag. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Martin Olssons lugnande EM-besked – siktar på cupfinalen

Det var beskedet som fick förbundskapten Janne Andersson oroa sig för ännu en skada. Martin Olsson kastade in handduken på uppvärmningen. Efteråt lämnade Häckenbacken lugnade EM-besked.
– Till EM är jag 100-procentig, säger vänsterbacken.

ANNONS
|

Det var på uppvärmningen inför den avslutande allsvenska vårmatchen mot Varbergs Bois som BK Häckens meriterade vänsterback Martin Olsson fick kasta in handduken.

Den vadkaka han ådrog sig i senaste omgången tillät inte spel nu heller.

Istället spelade Oskar Sverrisson och skötte uppdraget med den äran.

– Det var 50/50 att jag skulle spela matchen sedan i går. Så sa vi att vi skulle testa på matchdagen i stället. Jag tränade under lördagen, men det har inte gått över helt, säger Martin Olsson efter Häckens seger mot Varberg.

LÄS MER:Efter krisstarten: BK Häcken har vunnit en fotbollsmatch

Den EM-uttagne vänsterbacken utvecklar sin vadstatus:

– Jag känner mig bättre för varje dag. Jag kände mig bra på lite längre löpningar. Det var mer när jag skulle vrida och vända, där hade jag fortfarande lite ont. Jag kände att det var bättre att vila och satsa på cupfinalen, säger han.

ANNONS

Stor chans att han kan spela cupfinalen

Under måndagen samlas landslaget i Båstad för ett första EM-läger. Där finns Martin Olsson inte med. Det har varit klart sedan tidigare. Istället satsar han på att komma i form till Häckens cupmatch mot Hammarby på söndag.

– Det är en cupfinal. Det bästa är att jag stannar med laget, säger han.

Häckens tränare Andreas Alm bedömde på presskonferensen Martin Olssons chanser att spela cupfinalen till 80/20.

– Det låter bra. Kanske lite mer till och med. Jag känner mig bra i kroppen förutom det område där jag har ont. Det var det som gjorde att jag inte kunde spela i dag.

LÄS MER:Roland Nilsson om kritiken mot honom och IFK Göteborg

Under lördagen kom besked om att landslagets andre EM-uttagne vänsterback Ludwig Augustinsson har ljumskproblem och är ett osäkert kort inför den kommande samlingen.

Janne Andersson kan glädjas åt att Martin Olsson är fit for fight från och med återsamlingen 2 juni. 5 juni EM-genrepar landslaget mot Armenien på Friends.

– Jag har en vadkaka och är tillbaka till nästa match. Till EM är jag 100-procentig, säger han.

ANNONS