Uppgifter: Jens Gustafsson kan bli förbundskapten

Här är nästa tränare att kastas in i förbundskaptensjakten:
Jens Gustafsson.
Enligt Sportbladet är han högaktuell för jobbet.

ANNONS
|

Turerna har varit många sedan Janne Andersson lämnade posten. Trots det har det Svenska Fotbollförbundet ännu inte funnit en ny förbundskapten för herrlandslaget.

Nu kan detta vara på väg att ändras. Enligt Sportbladet är Jens Gustafsson högaktuell för uppdraget. Tidningen rapporterar att parterna redan haft ett möte om saken.

Gustafsson har tidigare tränat det svenska U21-landslaget och klubbar som IFK Norrköping och Halmstads BK. Han har också verkat utomlands, dels som tränare för Hajduk Split – dels i polska Pogon Szczecin, som han ännu står under kontrakt med.

Enligt Sportbladet kan detta vara en försvårande omständighet, då Gustafsson med största sannolikhet skulle behöva köpas loss från klubben innan han kan bli Sveriges näste förbundskapten.

ANNONS

Det ska inte heller vara givet att Gustafsson erbjuds jobbet. Danske Jon Dahl Tomasson och ännu en utländsk tränare ska fortsatt vara aktuella för rollen.

LÄS MER:Experterna: Därför har ingen förbundskapten ännu anställts

LÄS MER:Fredrik Ljungberg kontaktades om förbundskaptensjobbet

LÄS MER:Uppgifter: Ole Gunnar Solskjær tackar nej till Sverige

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS