Fredrik Ljungberg kontaktades om förbundskaptensjobbet

Här är ännu ett namn som övervägts som svensk förbundskapten:
Fredrik Ljungberg.
– Det är klart att någon kontakt togs, säger han i Viaplay.

ANNONS
|

Det går trögt för Svenska Fotbollförbundet att hitta en ersättare till Janne Andersson. Länge såg det ut som att Olof Mellberg skulle få det ärofyllda uppdraget som svensk förbundskapten – men när läget blev skarpt valde landslagsikonen att tacka nej.

Mellberg verkar inte vara den enda tidigare landslagsstjärnan som varit aktuell för jobbet. I Viaplays sändning berättar också Fredrik Ljungberg att han haft diskussioner med förbundet.

– Sådana här saker vill man kanske egentligen inte prata om så mycket, och jag ska fatta mig ganska kort. Det är klart att någon kontakt togs väl, men det är ganska längesedan, så det kan jag väl ändå säga, säger han i Viaplays Premier League-sändning.

ANNONS

Han vill sedan inte säga särskilt mycket mer.

– Vad som sägs i ett sådant samtal tycker jag är privat, men kontakt togs.

”Skulle vara en ära”

Han svarar också svävande på huruvida det var intressant eller inte.

– Det är klart att det skulle vara en jättestor ära att vara förbundskapten för svenska landslaget, men det är många parametrar kring var Sverige är i dag, och vad som behövs för att Sverige ska bli ett framgångsrikt fotbollsland igen, så det är en ganska stor fråga.

Ljungberg var varit tränare för Arsenals seniorlag i ett gäng matcher. Han har också tränat ungdomslag i föreningen och varit assisterande i tyska Wolfsburg.

I dagarna har det också rapporterats om att ännu en Premier League-ikon, i form av norrmannen Ole-Gunnar Solskjaer, nobbat jobbet.

LÄS MER:Experterna: Därför har ingen förbundskapten ännu anställts

LÄS MER:Uppgifter: Ole Gunnar Solskjær tackar nej till Sverige

LÄS MER:Uppgifter: SvFF har träffat Ole Gunnar Solskjær om förbundskaptensjobbet

ANNONS