Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/14

Totti hyllades i sista Romderbyt: "En legendar"

Lazio vann söndagens Romderby, som förmodligen var Roma-ikonen Franscesco Tottis sista. Efter matchen hyllades han av motståndarna. – Oavsett resultatet i den här matchen så är han en legendar, säger Lazios lagkapten Lucas Biglia.

Förutsättningarna var goda inför söndagens Romderby i italienska Serie A. Roma, på andra plats i tabellen, ställdes mot Lazio, en av säsongens överraskningar, som ligger på fjärde plats på ett soligt Stadio Olimpico.

Lazio tog ledningen i den 12:e minuten genom Keita Baldé som utmanade och sköt ett lågt skott som överlistade Wojciech Szczesny i Romamålet.

LÄS OCKSÅ: Francesco Totti: Vi vill alltid förgöra Lazio

I slutet av den första halvleken fick Roma en straff efter att Wallace sparkat mot Kevin Strootman som föll i marken trots att han inte träffades av benet. Daniele De Rossi var iskall och bredsidade lugnt in kvitteringen.

Men i den andra halvleken tog Lazio kommandot igen. Dusan Basta gjorde 2-1 och i slutet gjorde Keita Baldé sitt andra för dagen.

Slutresultatet blev 3-1 och efter matchen hyllades Lazios tränare, den förre måltjuven Simone Inzaghi, av den argentinske lagkaptenen Lucas Biglia:

LÄS OCKSÅ: Gladiatorns sista strid

– Han har eldat på oss ända sedan i måndags och berättat exakt hur viktig den här matchen är. Han har verkligen gjort ett bra jobb, säger Biglia enligt Football Italia.

Lagkaptenen hyllade också Roma-ikonen Francesco Totti, 40, som av allt att döma gjorde sitt sista derby när han byttes in i slutet av matchen.

– Jag bad Francesco Totti om hans tröja efter slutsignalen, för oavsett resultatet i den här matchen så är han en legendar, säger Biglia.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.