Totti hyllades i sista Romderbyt: "En legendar"

|

Förutsättningarna var goda inför söndagens Romderby iitalienska Serie A. Roma, på andra plats i tabellen, ställdes mot Lazio, en av säsongens överraskningar, som ligger på fjärde plats på ett soligt Stadio Olimpico.

Lazio tog ledningen i den 12:e minuten genomKeita Baldésom utmanade och sköt ett lågt skott som överlistade WojciechSzczesny i Romamålet.

I slutet av den första halvleken fick Roma en straff efter att Wallace sparkat mot Kevin Strootman som föll i marken trots att han inte träffades av benet.Daniele De Rossi var iskall och bredsidade lugnt in kvitteringen.

Men i den andra halvleken tog Lazio kommandot igen.Dusan Basta gjorde 2-1 och i slutet gjordeKeita Baldé sitt andra för dagen.

Slutresultatet blev 3-1 och efter matchen hyllades Lazios tränare, den förre måltjuven Simone Inzaghi, av den argentinske lagkaptenen Lucas Biglia:

– Han har eldat på oss ända sedan i måndags och berättat exakt hur viktig den här matchen är. Han har verkligen gjort ett bra jobb, säger Biglia enligt Football Italia.

Lagkaptenen hyllade också Roma-ikonen Francesco Totti, 40, som av allt att döma gjorde sitt sista derby när han byttes in i slutet av matchen.

– Jag bad Francesco Totti om hans tröja efter slutsignalen, för oavsett resultatet i den här matchen så är han en legendar, säger Biglia.