Thern skadad när blekt Blåvitt kryssade i premiären mot Örebro

IFK Göteborg stod för en blek insats mot Örebro och fick bra med sig 0-0. Dessutom åkte man på en skada på Simon Thern som skrek ut sin smärta när han fick hjälp av planen med en fotskada.
– Han har ont just nu, säger Roland Nilsson.

ANNONS
|

Det blev ingen sprudlande tillställning Behrn Arena i Göteborg. Målchanserna avlöste inte direkt varandra och närmast ett ledningsmål var Kevin Yakob som i första halvleken fick chansen från nära håll men sköt rätt på.

Det skulle med andra ord sluta 0-0.

LÄS MER:Därför bänkades Pontus Wernbloom i allsvenska premiären

En pinne och ett kryss för IFK Göteborg.

Förra säsongen blev det hela 13 kryss – återstår att se hur många det blir i år.

– Matchen började lite fram och tillbaka. Båda lagen hade lite premiärnerver. Vi spelade riktigt bra under de sista 20 i första halvlek. Skapade ett par halvchanser, någon riktigt bra, men gjorde inte mål. Andra halvlek startade vi lite passivt. Hittade inte det spelet vi hade i slutet av första halvlek. Vi blev passiva och fick långt till våra anfallspositioner, säger Roland Nilsson och fortsätter:

ANNONS

– Ett oavgjort resultat var väl rättvist i dag.

LÄS MER:Så bra är IFK Göteborg 2021 – GP betygsätter truppen

Att det bara blev en poäng och 0-0 i premiären var en tung smäll för IFK Göteborg. Men i matchens slutskede kom en ännu tyngre smäll då Simon Thern åkte på en tackling och blev liggande på konstgräset.

Mittfältaren skrek tidigt ut sin frustration efter smärtan.

Något som fortsatte när han fick hjälp av planen och ena foten lindades kraftigt.

– Han har ont just nu, säger Roland Nilsson.

LÄS MER:Niclas Alexandersson gjorde succé under återkomsten till Blåvitt

Vad hände?

– Vi vet inte riktigt. Han small ihop där och kände att det gjorde ont. Vi får se vad det medicinska teamet kommer fram till.

Hur känns det med ännu en skada?

– Jag tror att vi har haft tillräckligt med dem ... Ytterligare en är inte jättekul. Men det är tyvärr fotboll.

Roland Nilsson var inte särskilt nöjd med en poäng även om han tyckte resultatet var rättvist.

En bild som delas av August Erlingmark som fick starta efter att ha fått sitta på bänken en hel del under försäsongen.

– Det var en ganska typisk premiär det här. Det är lite blandat från båda lagen där man blandar högt och lågt. Själva resultatet känns ändå ganska rättvist och jag tycker vi borde göra lite mer av den här matchen, säger han.

ANNONS

LÄS MER:Pontus Wernbloom och Mattias Bjärsmyr: ”Allt var inte bättre förr men mycket”

0-0 mot Örebro i en premiär – är det godkänt?

– Svårt att säga ... vi åker ju hit och vill vinna. Så är det ju och det känns inte helt bra med ett kryss.

Pontus Wernbloom som började på bänken och fick nöja sig med ett par minuter i sitt inhopp var desto mer missnöjd med att det bara blev en poäng i premiären för ett IFK Göteborg som skruvat upp förväntningarna under vintern.

– Man vill alltid vinna. Du är aldrig nöjd med 0-0. Hade man varit det då hade man lika gärna kunnat stanna hemma, säger han.

LÄS MER:Real Blåvitt 2.0: "Vår trupp är inte underlägsen någon"

Vad behöver ni förbättra?

– Allt möjligt. Vi kan vara lite rakare ibland och vi tar oss till deras straffområde men det blir lite handboll där vi trillar runt. Vi kan gå lite rakare på mål och det är ju i mål bollen ska vara. Vi måste bli rakare.

I nästa omgång väntar ett hett rivalmöte redan för IFK Göteborg. Då kommer AIK på besök till Gamla Ullevi.

Så startade IFK Göteborg: 3-5-2

Giannis Anestis – Jesper Tolinsson, Mattias Bjärsmyr, Sebastian Eriksson (Pontus Wernbloom, 85) – Alexander Jallow, Alhassan Yusuf, August Erlingmark, Simon Thern (Robin Söder, 80), Gustaf Norlin – Kevin Yakob (Kolbeinn Sigthorsson, 67), Tobias Sana.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS