Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Hanna Wijk kan debutera för Göteborg på lördagen.  Bild: DAVID LIDSTRÖM HULTÉN
Hanna Wijk kan debutera för Göteborg på lördagen. Bild: DAVID LIDSTRÖM HULTÉN

Talangen kan debutera i damallsvenskan – som 16-åring

Uppflyttad i A-truppen för en vecka sedan, uttagen i matchtruppen till lördagens bortamöte i damallsvenskan med Eskilstuna United. Det går undan för Göteborg FC:s 16-åriga löfte Hanna Wijk.
– En supertalang som det ska bli spännande att följa, säger tränaren Jörgen Ericson.

Medan Göteborg FC inledde damallsvenskan med 5-1 mot Kristianstad nådde Eskilstuna 3-3 mot Örebro. Nu möts lagen i Eskilstuna och tre viktiga poäng står på spel.

– Det ser bra ut i truppen och det är en väldig harmoni, hunger och glädje att spela match igen. Vi möter ett bra Eskilstuna där det gäller att vi gör vårt jobb, säger Jörgen Ericson.

LÄS MER: Göteborg flyttar upp 16-åriga talangen Hanna Wijk

Han och tränarkollegan Mats Gren gör en ändring i truppen jämfört med söndagens premiär på Valhalla. Ungdomslandslagspelaren Hanna Wijk tillkommer.

– En fantastisk ung tjej, väldigt lovande. Hon har växt in i truppen och gått från att vara helt grön till att ta steg för steg, säger tränaren Jörgen Ericson.

Hennes ålder, hon är bara 16 år!

– Det kan man inte tro av hennes spel redan. Hon tar för sig mer och mer och har blivit accepterad i gruppen för att vara en duktig spelare. Hon står och trycker på och vill spela.

Wijk signerade ett A-lagskontrakt och flyttades upp i slutet av juni. I samband med det berättade hon för GP hur hon såg på chanserna till spel under säsongen.

– Det är ju landslagsspelare på varje position. Men jag ska jobba för att utvecklas så mycket möjligt och försöka ta till vara på mina chanser, sa hon.

Regeringsstödet fastställt

Efter en mindre fotskada som bland annat höll henne borta från spel mot Kristianstad är hon åter redo för spel – och damallsvensk debut.

Det är inte troligt att Hanna Wijk startar för GFC, men chansen till speltid finns redan nu.

– Ja, absolut, det är därför hon är med i truppen, säger Jörgen Ericson.

LÄS MER: Göteborg imponerade i premiären – två mål av Blomqvist

Spelarna får startelvan på lördagsmorgonen. Enligt tränaren finns en del olika och angenäma alternativ. En möjlig lösning är att låta nyförvärvet Stina Blackstenius spela från start för första gången. Hon konkurrerar i första hand med tvåmålsskytten från premiären, Rebecka Blomqvist, och Pauline Hammarlund.

Amerikanska backförvärvet Annika Schmidt väntar fortfarande på arbetstillstånd från migrationsverket och har dessutom haft känning i en vad.

Under fredagen klubbade de damallsvenska föreningarnas intresseorganisation, Elitfotboll dam, fördelningen av regeringens krisstöd. Göteborg FC:s belopp fastställdes till 46 816 kronor.

LÄS MER: Göteborg vill veta hur stort krisstödet blir

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.