Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Göteborg FC vill veta hur fördelningen av fotbollens krisstöd har gått till

Göteborg FC får endast 46 816 kronor av regeringens krisstöd. Peter Bronsman, ordförande i GFC, har kontaktat RF för att se hur de har kommit fram till fördelningen av pengarna.
– Vår dialog med RF börjar idag.

Av de 76 442 000 kronor som elitfotbollsklubbarna erhåller i krisstöd får herrklubbarna 72 887 000 kronor samtidigt som damklubbarna får 3 555 000 kronor.

Peter Bronsman är ordförande för Göteborg FC och har kontaktat Riksidrottsförbundet för att förstå hur uträkningen har gått till.

– Vi vill ha öppenhet och transparens. Den uträkning de gjort kanske stämmer och det går inte att kommentera om det är rätt eller fel när man inte vet hur de har räknat ut summan.

Är du besviken över hur fördelningen har skett?

– Man kan inte vara besviken innan man vet hur de har räknat, men möjligtvis förvånad. Det är svårt när man bara ser en summa. Men vi har kontaktat RF för att få information om hur uträkningen har gått till.

GFC får tredje minst pengar i damallsvenskan

Skillnaden i fördelningen mellan herrklubbarna och damklubbarna är stor. Damernas andel är cirka 4,6 procent av totalsumman som tilldelats landets elitklubbar.

– Jag vet inte ens vad de allsvenska herrklubbarna skickat in för ansökningar, det är alltid bättre om man har fakta. Men återigen, situationen är unik och man får ha respekt för att det inte finns något regelverk för hur pengarna ska fördelas.

Guldkandidaten GFC får tredje minst pengar av alla klubbarna i Damallsvenskan med sina 46 816 kronor i stöd. Samtidigt får AIK i Elitettan över 500 000 kronor.

– Vi omsätter drygt 13 000 000 kronor vilket är rätt mycket pengar. 46 000 kronor vill vi gärna ha men det ska också vara rättvist. Vi omsätter rätt mycket mer än AIK. Vi ska inte ha mer än vi är berättigade till men vi tror på rättvisa och transparens.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.