Sverige kommer genomföra manifestation för Spanien

Sverige kommer inför fredagens match på Gamla Ullevi genomföra någon form av manifestation till stöd för de spanska spelarna.
– Vi kommer stödja dem. Vi har en plan, säger Kosovare Asllani.

ANNONS
|

Efter turbulensen kring det spanska fotbollsförbundet stod det på onsdagen klart att Spanien kommer med ett lag till Göteborg och fredagens match mot Sverige på Gamla Ullevi.

I samband med matchen kommer det svenska laget genomföra en manifestation till stöd för de spanska spelarena, det meddelar Kosovare Asllani på en pressträff.

– Vi kommer stödja dem. Vi har en plan och såklart vill vi göra det på ett gemensamt sätt, säger det svenska stjärnan.

Det spanska laget lagets kamp och striden med förbundet har handlat om att spelarna vill se tryggare och mer jämlika förhållanden.

Kosovare Asllani och det svenska laget stödjer den kampen.

ANNONS

– Vi har följt på distans, såklart. Den här fajten är så otroligt viktig för dem att ta. Det är inte bara en fråga inom sport utan en samhällsfråga. Vi supportar så mycket vi kan, säger Asllani.

Hon fortsätter:

– De här striderna är helt klart värda att ta och de har vår support och hela världens support. Vi blir glada att se förändringarna. Det krävs att ta striden för att få en jämställt framtid. De tar inte bara den här striden för sig själva utan det är för nästa generation och att unga tjejer som växer upp idag ska få en jämställt framtid.

Vill inte avslöja

Hur Sverige kommer manifestera sitt stöd för det spanska spelarna vill Asllani inte avslöja.

– Ni får se imorgon, det är inte så långt kvar.

Efter skandalen i VM där dåvarande förbundsordföranden Luis Rubiales kysste spelaren Jennifer Hermoso på munnen har spelarna hotat med bojkott av landslaget. Förra veckan avgick Rubiales från sin post och så sent som natten mot onsdagen kom spelare och förbund överens om ett avtal som gör att 21 av de 23 kallade spelarna till samlingen stannar och finns med i matchen mot Sverige. Avtalet innebär bland annat att flera personer på förbundet får lämna sina jobb.

ANNONS

Matchen mellan Sverige och Spanien spelas på Gamla Ullevi klockan 18.30 på fredag.

LÄS MER:Sverige håller pressträff inför mötet med Spanien

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS