Stina Lennartsson kallas in till mötet med Spanien

Med en dag kvar till matchen mot Spanien meddelar förbundskapten Peter Gerhardsson att han förstärker truppen. VM-spelaren Stina Lennartsson, som spelar match i Belgien på torsdagen, kallas in.

ANNONS

På fredag ställs Sverige mot världsmästaren Spanien i Göteborg i premiären i Nations League, som också fungerar som OS-kval. Sedan skandalen i VM och turbulensen i det spanska fotbollsförbundet har det varit osäkert vilket spanskt lag som kommer till Göteborg och om det över huvud taget blir match.

På onsdagen kom de spanska spelarna och det spanska förbundet till slut överens och nu står det klart att Spanien ställer upp ett starkt lag på Gamla Ullevi.

På torsdagens pressträff med det svenska laget meddelar förbundskapten Peter Gerhardsson att Stina Lennartsson kallas in till den svenska truppen. Hon är nu på läger i Belgien med U23-landslaget.

ANNONS

– Syftet var att hon skulle spela mot Belgien för att få speltid. Hon kommer spel där i dag klockan 16, en del av matchen, och sedan ansluta till vår trupp ikväll och vara tillgänglig imorgon.

Lennartsson ersätter Häckens Anna Sandberg, som lämnade sent återbud till samlingen på grund av skada.

Efter Spanien-matchen möter Sverige Italien borta på tisdag.

LÄS MER:Supertalangen hoppas på debut: "Blivit smartare"

LÄS MER:Xabi Alonsos hyllning – till svenska landslaget

LÄS MER:Avtal klart – spanska förbundet backar

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS