Genrebild.
Genrebild. Bild: JOHANNA LUNDBERG

Svensk elitdomare uppges anhållen efter stora polistillslaget

Tidigare i dag kunde GP rapportera om att fem personer anhållits efter ett stort polistillslag i Västsverige – personerna är misstänkta för grovt bedrägeri och olika typer av penningtvättsbrott. Nu uppger Fotbollskanalen att en av personerna ska vara en allsvensk domare som dömt på internationell toppnivå.

ANNONS
|

GP har tidigare under dagen rapporterat om den stora polisinsatsen som skedde under onsdagen.

Det var på flera platser i Västsverige, samt på en annan ort i Sverige, som fem personer i åldrarna 30-40 år hämtades in på förhör – samtidigt som flera husrannsakningar pågick.

Anledningen var misstankar rörande grovt bedrägeri och penningtvättsbrott.

En huvudman misstänks ha kommit åt miljonbelopp genom att vilseleda olika företagare och sedan tvättat pengarna genom transaktioner mellan flera inblandade personer.

– Den som vi benämner som huvudman är ett namn inom idrotten, bland annat inom fotbollen. Övriga fyra är på olika sätt kopplade till honom, berättade kommissarie Magnus Lindegren, chef för bedrägerisektionen i Region Väst.

ANNONS

LÄS MER:Stort polistillslag i Västsverige

Svensk toppdomare uppges anhållen

Nu kommer uppgifter från Fotbollskanalen som gör gällande att en av de anhållna ska vara en svensk fotbollsdomare. Enligt sajten ska domaren vara aktiv och har haft uppdrag på högsta nivå i Sverige samt på toppnivå inom internationell fotboll.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS