Stor glädje hos Sverige efter ny mästerskapsmedalj: ”Underbart att vinna”

VM slutade till slut i stor glädje för det svenska landslaget.
Efter 2–0 mot Australien kan man nu lämna ytterligare ett mästerskap med en medalj.
– Efter förlusten senast är det underbart att vinna de här bronset och åka hem med en seger i sista matchen, säger förbundskapten Peter Gerhardsson till Viaplay.

ANNONS
|

Sverige har en stark tradition av att vinna mästerskapsmedaljer. Under Peter Gerhardssons sex år som förbundskapten har landslaget tagit tre medaljer, även om den ädlaste valören uteblivit.

Så även den här gången och efter förlusten mot Spanien i VM-semifinalen var det ett extremt besviket landslag.

Men Sverige lyckades ladda om och trots att man ställdes mot hemmanationen inför 50 000 åskådare kunde Sverige tämligen säkert spela hem bronset.

– Det här betyder jättemycket. Det har varit en lång turnering, mycket lärdomar, bra matcher, bra prestationer. Att få avrunda med att ta en medalj hem till Sverige känns väldigt bra, säger Zecira Musovic till Viaplay.

ANNONS

Fick förtroendet i mål och tog det

Musovic var den som, i kamp med Häckens Jennifer Falk, knep platsen som förstemålvakt under mästerskapet, ett förtroende hon verkligen förvaltat.

– Den har varit drömlik. Jag känner mig extremt tacksam att jag fått den här möjligheten att kunna prestera och att jag tog chansen.

En annan spelare som fått mängder av välförtjänta hyllningar under turneringen är Häckens Elin Rubensson, som flera gånger benämnts som Sveriges bästa spelare under VM.

– Jag ville komma hit och bidra med det jag är bra på. Jag visste tydligt min roll och jag har spelat där mycket de senaste åren. Jag känner att jag har hittat bra i den rollen och fått ut det i princip varje match. Jag är väldigt glad och stolt över min prestation.

Att få avsluta en fin turnering med ett VM-brons betydde såklart extra mycket.

– Det är vildglädje såklart. Jag tycker att vi är så förtjänta av den här medaljen. Stolt och väldigt glad, säger Elin Rubensson.

Bakom VM-bronset menar Rubensson att en bra lagsammanhållning ligger.

– Vi har fått ihop en otroligt bra grupp, allihopa. Allt från vår kock till tränare till spelare. Vi har så otroligt roligt ihop. Och även om allt inte klaffar alltid så går vi ut och vinner matcher. Det är en otrolig grupp som jobbar för varandra, vi trivs ihop och spelar fin fotboll också.

ANNONS

Lovar att fira med sång och dans

Efter mer än en månad tillsammans väntar nu bronsfirande innan det är dags för spelarna att återvända till sina klubbar och vardagen där.

– Det kommer kännas konstigt, men vi ska se till och njuta av den här kvällen och fira rejält tillsammans, säger Amanda Ilestedt och lovar att kvällen kommer att innehålla en hel del sång.

– Det kommer det att bli, vi får se hur mycket rösten pallar men vi ska absolut fira det här på bästa sätt.

Zecira Musovic stämmer in:

– Det kommer bli massa sång och dans, vi är extremt glada över den här medaljen. Jag ser framemot kvällen, säger hon till Viaplay.

LÄS MER:Sverige tar VM-brons – besegrar Australien med 2–0

LÄS MER:Brons eller fyra spelar mindre roll – Sveriges insats en fyra ändå

LÄS MER:Asllanis hyllning till Caroline Seger

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS