Slår tillbaka efter Kosovare Asllanis kritik: ”Inte påläst”

Kosovare Asllani höll inte igen i sin kritik mot det italienska förbundets val av spelort i Nations League.
Nu svara förbundets ordförande.
– Jag tror inte att hon är påläst, säger Gabriele Gravina.

ANNONS
|

Sverige besegrade Italien i Nations League i veckan och efter matchen riktade den svenska kaptenen Kosovare Asllani hård kritik mot det italienska fotbollsförbundet. Matchen spelades i lilla Castel di Sangro inför 2 500 åskådare på Arenan Stadio Teofilo Patini, vilket inte uppskattades av Asllani.

– Det är under all kritik av italienska förbundet att lägga matchen här ute i skogen. Jag har sett fler djur än människor här. Man måste hylla sitt damlandslag och lägga den på en större arena och se hur mycket man kan dra. Man kan inte lägga matchen ute i skogen. Det är under all kritik, sa hon till SVT.

ANNONS

Nu svarar det italienska förbundets president Gabriele Gravina på kritiken.

– Jag tror inte att hon är påläst. Castel di Sangro har stått värd för åtskilliga matcher med våra landslag, både på herr- och damsidan och förtjänar större respekt, säger han enligt Gazetta dello Sport, det skriver SVT.

Han fortsätter:

– Italien har rätt att välja spelplats och mottagandet i Castel di Sangro har varit fantastiskt och jag upplever det inte som att vi har låtit någon spela i en skog. Sa hon att hon såg fler djur än människor? Jag vet inte vilken väg hon valde.

Gabriele Gravina ägde stadens fotbollsklubb mellan 1984 och 2000 och han är sedan 2018 hedersmedborgare i staden.

LÄS MER:Sverige jagar OS i ingenstans: "Förtjänar bättre"

LÄS MER:Sverige höll undan mot Italien – viktig seger i OS-jakten

LÄS MER:Gerhardsson om valet: "Vill inte säga varför"

ANNONS