Roland Nilsson går in i Häckens organisation

Den tidigare Gais- och Blåvittränaren Roland Nilsson är klar för BK Häcken. Han kommer arbeta med att ”utveckla och spetsa hela klubbens försvarsspel och BK Häckens försvarsspelare”, skriver klubben.

ANNONS
|

Den tidigare landslagsspelaren Roland Nilsson, som efter spelarkarriären varit tränare för bland annat IFK Göteborg och Gais, är klar för BK Häcken.

Klubben meddelar på sin hemsida att Nilsson kommer ”utveckla och spetsa hela klubbens försvarsspel och BK Häckens försvarsspelare”.

– Det känns bra att vi lyckats knyta till oss Roland och jag hoppas och tror att vi ska kunna se en fin utveckling den närmsta tiden och att det är något vi kan jobba långsiktigt med, säger sportchef Martin Ericsson till klubbens hemsida.

”Tror att jag kan bidra med min erfarenhet”

Martin Ericsson säger i en video på klubbens hemsida att Nilsson kommer arbeta med både dam- och herrlaget och med klubbens akademi.

ANNONS

– Vi känner väl till hans bakgrund och började diskutera honom som ett alternativ och med honom specifikt och ganska snabbt växte det fram till att båda parter kände att det var en spännande match där båda ansåg att man har ett väldigt starkt driv att utveckla vårt försvarsspel och våra försvarsspelare, säger Ericsson.

Roland Nilsson om sin nya roll:

– Jag tror att jag kan bidra med den erfarenhet jag har från att ha varit spelare på absolut högsta nivå och tränare på högsta nivå och varit i klubbar och på förbundet och jobbat med ungdomsspelare. Modellen som Häcken har är mycket anfallsfotboll och det är man riktigt bra på. Kan man då spetsa till kvaliteterna i det defensiva spelet blir det mer anfallsfotboll och mer mål och kan man samtidigt undvika att släppa in mål så finns det ännu större chans att vinna matcher.

Nilssons senaste tränaruppdrag var för IFK Göteborg där han var 2020 till 2021. 2004 till 2007 tränade han Gais. Han har även representerat båda klubbarna som spelare. Han har även tränat Malmö FF, Köpenhamn och Coventry. Han har också lett Sveriges U17- och U21-landslag.

Som spelare gjorde han 116 landskamper för Sverige och representerade, förutom Gais och Blåvitt, bland annat Helsingborgs IF, Sheffield Wednesday och Coventry.

ANNONS

LÄS MER:Häckens Felicia Schröder blev målskytt i Champions League

LÄS MER:Häcken kryssade hemma mot Twente i Champions League-kvalet

LÄS MER:Häcken kan slå sig in bland Europas toppklubbar

ANNONS