Poya om Vibe: "Det går inte att hitta en ny Lasse"

IFK Göteborg har inte bara tappat en anfallare – i Lasse Vibe förlorar även Poya Asbaghi en viktig ledare i omklädningsrummet.
– Det jag kan säga är att det inte går att hitta en ny Lasse, säger Blåvitts tränare.

ANNONS
|

Han återvände till IFK Göteborg under säsongen och vann direkt tillbaka fansens hjärta. Nu står det dock klart att stjärnanfallaren Lasse Vibe väljer att lämna Blåvitt efter endast ett år, detta på grund av familjesituationen.

LÄS MER: Lasse Vibe lämnar IFK Göteborg

En beslut som Poya Asbaghi kan ställa sig bakom

– Självklart så fanns det en förståelse för Lasses beslut. När det kommer till vissa saker så får man bara lägga sig platt och ha full förståelse. Fotboll är jäkligt viktigt och sen finns saker med familj och sådana saker som trumfar det, säger IFK-tränaren i GP:s direktsändning.

ANNONS

"Finns saker som är svåra att mäta"

Spelmässigt blev återkomsten knappast någon succé för Lasse Vibe som endast mäktade med fyra mål på sina nitton spelade matcher i år.

Men allt som Vibe gjort under säsongen går inte mäta i mål, enligt IFK-tränaren.

– Mot Helsingborg gav han oss två poäng till, när han gjorde mål mot Sirius gav han oss två poäng till. Sen finns det vissa saker som han har gjort som är svåra att mäta och direkt säga att de betydde två poäng till. Men det kanske betydde en jäkligt massa poäng till. För jag såg vad han gjorde med den här träningsgruppen när han kom in på sin första träning. Hur han gav feedback inifrån linjerna och hur det påverkade på ett bra sätt.

Hur ska ni gör för att hitta den personligheten och spelaren till nästa säsong?

– Jag tror att de (sportcheferna Kennet Andersson och Pontus Farnerud) är jäkligt bra på att göra ett arbete för alla eventuella omständigheter, inklusive det här. Men det jag kan säga är att det inte går att hitta en ny Lasse. Det går inte ersätta honom, men det går kanske att hitta någonting annat som alltid med fotboll.

ANNONS